фирми продукти
представяме
работа
 
Идеи за градината: Градински "гъбки" за декорация

Още една идея за хората, които обичат да майсторят сами декорацията за своя дом. За любителите на "природния" дизайн и за всички онези, които искат да декорират двора или градината си, този проект може да се превърне не само в полезно, но и в приятно занимание. Така получената декорация, имитираща разноцветни горски гъбки, е особено подходяща за градини и дворове с по-малки размери, тъй като заемат много малко място.

градински "гъбки"

Можете да си направите "гъбки" с различен размер и да ги подредите една до друга, за да имитират истинско находище от гъби в гората. Тъй като направата на всяка "гъбка" отнема няколко дена (заради технологичното време за съхнене на лепилото), най-добре е да правите едновременно няколко "гъбки", за да си спестите време. Предварително трябва да изберете необходимите за проекта керамични съдове така, че те да пасват един в друг - горната част на малката саксия трябва да пасва към дъното на голямата, за да бъде спойката по-здрава.


За направата на 1 малка "гъбка" ще
са Ви необходими:

♣ 2 броя керамични саксии – едната много малка (с диаметър 4 см.), а другата по-голяма (с диаметър 8- 9 см.) – за "пънчето"
♣ 1 керамична купа/ чинийка (с диаметър около 10 см.) – за "шапчицата"
♣ стъклени (или пластмасови) топчета за украса (в избран от Вас цвят)
♣ полирани речни камъчета
♣ акрилна боя в 2 цвята – кремаво и кафяво
♣ четка за боя и гъбичка
♣ лепило за керамични плочки и калчища (в бяло)
♣ прозрачен акрилен лак (водоустойчив)


Инструкции:

1. За да създадете основата (пънчето) на "гъбката" вземете по-малката саксия, почистете я добре и я залепете върху дъното на по-голямата саксия с помощта на лепилото (както е показано на снимката по-долу). Оставете лепилото да стегне за поне 24 часа.

градински "гъбки"

2. След като готовото "пънче" изсъхне го боядисайте с акрилната боя – първо нанесете по-тъмния нюанс, а когато първият слой изсъхне, нанесете на щрихи и по-светлия нюанс, така че получената шарка да имитира истинско гъбено пънче. Накрая оставете боята да изсъхне добре.

3. Когато боята е напълно изсъхнала, прикрепете към "пънчето" керамичната чинийка, за да оформите "шапчицата". Направете това с помощта на лепилото за керамични плочки, като накрая оставите лепилото да съхне за поне едно денонощие.

градински "гъбки"

4. След като лепилото изсъхне добре е време за декорацията на "шапчицата". Подредете стъклените топчета и речните камъчета върху горната повърхност на керамичната чинийка, използвайки лепилото за керамика, за да ги фиксирате на местата им. Когато залепвате украсата по периферията на "шапчицата" може да задържате всяко топче/ камъче за няколко секунди в лепилото, за да не се изплъзне по ръба. Накрая отново оставете лепилото да стегне добре.

градински "гъбки"

5. Ако искате можете да използвате за "шапчицата" малко циментова смес, за да фиксирате по-стабилно декорацията. Добре е накрая да нанесете водоустойчиво покритие спрей - лак, за да предпазите повърхностите от атмосферните влияние навън.

градински "гъбки"


Източник: cutoutandkeep.net2 април 2009 13:42 | гъбка в моя двор
От: луиза
аз съм направила гъбка в моя двор от два камъка - за пънче съм използвала камък с формата на пънче, боядисано с бяла боя, отгоре съм поставила друг камъс с кръгла форма/който отдолу е плосък/ боядисан с червена боя и бели точици - става много ефектно
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
градина, гъбки, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg