фирми продукти
представяме
работа
 
Сектори "Богатство" и "Покровители, пътуване"

фън шуйВ Школата на стремежите цялото пространство се дели на осем сектора и център. За шест от тези сектори вече Ви разказахме - в тази статия ще разкажем за последните два от осемте сектора, а именно "Богатство" и "Покровители, пътуване". "Школата на стремежите" е млада школа, придобила известност поради лекотата на приложение, но все пак тя е далече от класическия фън шуй.

Сектор "Богатство" се намира на югоизток, това е зона на елемента Дърво. Този сектор се свързва с материалното изобилие и  финансовото благополучие. Тук може да сложим неща, които лично за нас са символи на богатство и просперитет. В Китай на почит са кръгли монети с квадратен отвор, а в България аналогичен символ могат да бъдат монети по 1 лв. Най-разпространени символи на богатството са: трикрака жаба с монета в устата, Хотей, статуетки на различни видове животни върху парички, както и растението "Парично дърво".

фън шуйТова, което във фън шуй се нарича "Парично дърво", всъщност е сукулентно растение, т.е. съхранява запаси вода в сочните си листа. За разлика от кактусите, които също са сукуленти, неговите листа са заоблени, а както знаем бодлите и дългите остри листа не се препоръчват от ФЪН ШУЙ. В България наричаме това растение "Дървото на живота" или "Семейно щастие".

В сектора може да направим дори цял кът на богатството, който да включва някои от изброените дотук символи, както и старинна монета, банкноти и монети от различни държави, ваза на богатството или пък бизнес тефтер (символ на бизнеса, който имаме или бихме искали да имаме).

В "Школата на стремежите" се препоръчва в сектора на богатството да се постави фонтан или аквариум с 8 златни и 1 черна рибка. Водата във фонтана/ аквариума поддържа Дървото на сектора и съответно стимулира самия сектор. Това обаче е само един от  възможните подходи – съществуват и по-сериозни класически школи, при които, за да се определи къде е най-подходящото място за аквариум/ фонтан, се взима под внимание географската ориентация на дома, както и датата на построяване и нанасяне в него. Това е по-сложен, но съответно и по-точен и резултативен подход.


фън шуйСектор "Покровители, пътуване" се намира на северозапад, това е зона на елемента Метал. Този сектор се свързва с хората, които ни помагат и съветват както на физическо, така и на духовно ниво. Секторът отговаря и за пътешествията. Сектор "Покровители, пътуване" може да активираме, ако искаме да привлечем поддръжка от приятели или от влиятелни хора, както и когато искаме да пътуваме в командировка или на екскурзия. Както и за всеки друг сектор, тук най-добре действат предмети, които предизвикват в нас съответните асоциации. Например, тук може да поставим снимка на човек или рекламен материал на фирма, които биха подкрепили нас или наш проект. Това е подходящо място за олтар, икона или предмети които се използват в религията или вярванията ни. В еклектичния 21 век можем и да обединим двете на едно място. Тук бихме могли да сложим картички или фотографии от места, които искаме да посетим, а може да поставим дори целия каталог на туристическата фирма, която вярваме, че ще ни осигури комфорт при добри цени.

Като заключение: когато активираме секторите по "Школата на стремежите", добре е да се концентрираме на два-три сектора. Трудно е човек да получи наведнъж всичко, което иска, тъй като е невъзможно да се концентрира върху толкова много неща. Тази школа работи предимно, ако човек вярва, че определен символ ще привлече към него желан резултат – принцип, който напомня на така наречената в психологията “котва”. Реални и съществени резултати могат да се очакват, според мен, от класическите методи и радиестезичните анализи, независимо дали човек вярва в тях.


Автор: инж. Елза Панайотова - Фън Шуй експертНяма коментари


ключови думи
фн шуй, богатство, пътуване

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg