фирми продукти
представяме
работа
 
Цветове и интериор: Цвят на кайсия

Кайсията има цвят, попадащ някъде между оранжевото и розовото с оттенък на златисто светлокафяво. Прекрасно решение за интериорен дизайн, защото е нестандартен цвят, който ще развесели и най-мрачната стая. Известно е, че някои цветове се определят като “неутрални”: бялото и всичките му нюанси, кремаво, светло сиво и подобните – това са цветове, които лесно се приспособяват към по-взискателните, “силни” цветове като червено, тъмно синьо и ярко зелено. Къде е мястото на въпросния цвят в този спектър? По принцип зависи от това колко тъмен е нюансът, който ще ползвате, но по-скоро попада в категорията на неутралните. Ако смятате да ползвате боя с цвят на кайсии, може да помолите още в магазина да я смесят с кремава или светло сива, докато в цвета остане само усещане за праскови.
Или може да предпочетете наситения нюанс на този цвят като плодовете на снимката, който ще трябва да смекчите с нещо по-неутрално.
В крайна сметка, който и нюанс да изберете, цветът ще стопли всяко пространство, затова е подходящ за по-сенчестите части на къщата или за стая, която по принцип има по-студено излъчване, например банята или работния кабинет. Същевременно, освен внушение за топлина, този цвят е и “весел”, защото се свързва с пролетни и летни дни.
Ако боядисате стените с боя с цвят на кайсия, определено ще постигнете жизнерадостно пролетно настроение. За по-въздействащ ефект може да смесите боята в два варианта: един по-тъмен, с който да рамкирате и един по-светъл за самите стени. Може да постъпите и обратното, ако искате по-силно внушение за топлина, особено ако разполагате с по-голяма стая.
Може да повлияете на атмосферата на стаята и без да я боядисвате като разположите в нея различни предмети с цвят на кайсия: тапициран стол, подходящи възглавнички с този цвят върху бледосив диван…
Има и още едно предимство. През вековете редица художници са рисували натюрморт с кайсии, така че едно обикаляне из галериите или търсене в интернет ще ви помогне да намерите подходящи картини. Изберете си някоя, сложете я в рамка, окачете я на стената, поставете купа с кайсии на масичката под нея и ето че пролетта вече е дошла във вашия дом.


19 май 2012 00:09 | zvetove v interior-zvijt kaisia
От: ani
Da tocno za tozi zvjat si mislex.Naistina mnogo topal i vesel.
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
Цветове, интериор, Цвят, кайсия, дизайн, стая, нюанс, нестандартен, боя

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg