фирми продукти
представяме
работа
 
Как да си направите функционален органайзер от старите дънки

деним органайзерАко детето Ви разполага с много предмети, които не знаете къде да прибирате, направете му този лесен, но много удобен органайзер, в който то да подрежда документи и дребни предмети.

Органайзерът е направен от крачолите на старите и изтъркани джинси, които сте решили да прекроите или да изхвърлите на боклука. Готовият ръб на дънките създава естествен завършек в горната част на джобовете на органайзера.

Проектът може да бъде украсен по различен начин – тук е използвана бродерия и декоративни шевове, но Вие можете да използвате също така апликации, ширит или пък друг вид избрана от Вас декорация. Можете също така да избродирате или пришиете към всяко джобче етикет със съдържанието му.


Необходими материали:

● 3 чифта дънкови крачоли – общо 6 броя
● дънков плат за основата (или наподобяващ дънковата материя) – 1 м.
● корда за закачане – 1 м.
● дървен дюбел – дължина 61 см.
● игла/ шивачна машина + много здрав конец в подходящ цвят
● стабилизатор и материали а бродерията (ако има такава)


Инструкции:

1. Направете основата на органайзера – срежете 2 парчета от избраната тъкан, с размери 56 х 63.5 см.

2. Направете джобовете – срежете всеки крачол от джинсите, като работите там, където се намира външния им шев. Орежете самия шев. Първата редица на органайзера направете като срежете 3 крачола на височина 12.7 см. и широчина 25.4 см. За втората редица срежете останалите 3 крачола на дължина 24 см. и същата ширина (25.4 см.).

3. Украсете предварително джобчетата по желания от Вас начин – с декоративен шев, бродерия, апликация и прочее.

4. За да оформите редиците от джобове, зашийте трите джобчета (3х2, за всеки ред) едно към друго.

5. Маркирайте джобчетата така, както е показано на схемата, за да прегънете плисетата (Схема 1). В двата края прегънете непрекъснатата линия към прекъснатата. При шевовете прегънете непрекъснатите линии към линията на шева, но без да припокривате. Тропосайте плисетата на мястото им в долния ръб.

деним органайзер

6. Прикрепете горната редица джобове – маркирайте линия върху тъканта на основата – на 29 см. от горния ръб. Поставете редицата с джобчета върху тъканта, като по-долния необработен ръб на джобчетата трябва да са срещу линията (Схема 2). Зашийте на 1.3 см. от ръба. Притиснете толеранса за шева към джоба. Прегънете секцията с джобовете с лицевата страна нагоре и притиснете. Тропосайте страничните ръбове. С помощта на конец в подходящ цвят зашийте отворите по дължината на шевовете на редицата джобове, за да оформите трите отделни джобчета.

деним органайзер

7. Направете долната редица джобчета – прегънете плисетата така, както е указано по-горе и тропосайте. Поставете секцията с джобчета върху тъканта на основата на органайзера, с лицевата страна към Вас, като изравнявате необработените им ръбове. С помощта на конец в подходящ цвят зашийте отворите по дължината на шевовете на редицата джобове, за да оформите трите отделни джобчета.

8. Поставете поддържащата тъкан върху органайзера, така че да са в контакт към лицевите страни. Зашийте ги един към друг, оставяйки толеранс от 1.3 см. В горните ъгли оставете по един отвор (2.5 см.) в страничните шевове – оттам ще прокарате дървения дюбел (или парче от корниз). В долния ръб оставете отвор с размер 15 см., за да обърнете тъканта откъм лицевата страна.

9. Подрежете ъглите по диагонал и притиснете шевовете преди да обърнете наопаки материята. Обърнете откъм лицевата страна и притиснете ръбовете. Зашийте на ръка отвора в долната част.

10. Вкарайте дървения дюбел и прикрепете кордата за закачване.


Източник: sewing.orgНяма коментари


ключови думи
органайзер, детска стая

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg