фирми продукти
представяме
работа
 
Цветове и интериор: Черно и бяло

Ще обсъдим една комбинация от цветове – комбинация, която е толкова популярна, че се среща навсякъде – от кухнята на съвсем скромна вила до антрето на луксозно имение.
Черно и бяло е съчетание, което се е задържало на мода през вековете, отчасти защото е почти неутрално – може да се използва за фон на почти всеки стил. Поддава се на различни интерпретации, затова е добра инвестиция.
Което не означава, че ще са ви необходими много средства, за да постигнете желания ефект – комбинацията се среща в мраморните или керамични плочки, освен това с малко подготовка лесно може да боядисате пода в класически шахматен десен.
Класическото решение в черно и бяло са шахматно подредените плочки. Още се среща в баните в апартаменти в Париж и Ню Йорк в стил Арт Деко – малки керамични плочки на пода, не по-големи от 2-3 квадратни сантиметра.
Черни и бели са и големите плочки, най-често от мрамор или камък, във фоайетата на старинни имения из целия свят.
Това съвсем не означава, че трябва да ограничите двата цвята само в тези помещения. Черно-бели плочки на кухненския под ще придадат на помещението старомоден, но чист вид, който може да се подсили с шахматен десен на кухненския плот.
Във всекидневната или спалнята може да се помисли за съчетаване на двата цвята в материите. Представете си например бял килим с тапицирано в черно и бяло канапе. За още по-драматичен ефект, може да съчетаете раирани черно-бели завеси с подходящи тапети.
Важен фактор при въпросната комбинация е дали смятате да ползвате истински бяло или кремаво. По-яркият нюанс ще направи и стаята по-ярка и ще бъде по-подходящ за комбиниране на черно-белите мотиви с ярки цветове.
Ако пък решите да разчитате на по-пастелни тонове като прасковено или бледосиньо, стените в цвят “сметана” ще създадат по-успокояваща, елегантна атмосфера в стаята.
Който и нюанс на бялото да изберете, черно-бялото ще ви остави голяма свобода за импровизации като имате предвид, че всеки предмет в стаята – всеки с цвят, различен от двата, наистина ще изпъква. Това е идеалният начин да подчертаете червен стол, ярко зелена черга или любима ваза в ярки цветове като същевременно придадете на стаята изискан семпъл вид.


Няма коментари


ключови думи
черно, бяло, комбинация, стил, мраморни плочки, керамични плочки, шахматен десен

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg