фирми продукти
представяме
работа
 
Бързи и лесни поправки в кухнята, които можете да направите сами - втора част

Първа част

10 бързи и лесни поправки, които можете да направите и сами.


6. Залепете хлабавите дръжки на вратите

Всяка дръжка, която се е разхлабила веднъж, най-вероятно ще се разхлаби отново, ако не се вземат радикални мерки за това. За целта са нужни само няколко капки от подходящо за целта течно лепило, поставено върху винта на дръжката. Ако след време решите да смените или махнете дръжката, то тази поправка няма да попречи на това.

кухненски поправки

7. Поправете резките и драскотините по повърхността на дървесината

Ако по повърхността на Вашите шкафове са се появили малки драскотини или резки, можете да ги скриете с помощта на специален запълващ маркер (или пък пастел) в съответния цвят. След като обработите драскотините изтрийте излишъка с парцал. Внимавайте обаче с количеството запълващо вещество, тъй като драскотините могат да поемат твърде много от него и да станат по-тъмни от околните части. За тази цел е добре да започнете с цвят, който е малко по-светъл от цвета на дървесината, а при нужда завършете с по-тъмен нюанс.

кухненски поправки

8. Смажете заяждащите чекмеджета

Само няколко минути, отделени за почистването и смазването на релсите, могат да направят чудеса със заяждащите чекмеджета. Първото, което трябва да направите е да извадите чекмеджетата, за ад проверите състоянието на техните релси. При повечето мебели това става като ги издърпате напред и леко ги повдигнете, докато колелцето не излезе от релсата. Избършете добре релсите и от двете страни и нанесете лубрикант под формата на спрей. Смажете не само релсите, но и колелцата, докато те започната да се движат свободно.

кухненски поправки

9. Сменете повредените релси на чекмеджетата

Ако се окаже, че релсите на чекмеджетата Ви са сериозно повредени – например, че са изкривени, имат счупени части или пък смазването не помага, то ще се наложи да ги смените. За тази цел купете нови релси, идентични на старите, за да улесните процеса на замяна – така само ще трябва да отвъртите винтовете на старите релси и да монтирате новите на същото място.

кухненски поправки

10. Поправете счупената кутия на чекмеджетата
 
Не се примирявайте със счупените ъгли на чекмеджетата, а ги поправете преди кутията ад се е разпаднала. Извадете чекмеджето и после махнете предния му панел. Повечето панели са монтирани към кутията чрез 2 винта от вътрешната част на конструкцията. Ако ъгъла на чекмеджето е сглобен чрез свръзка дърво-дърво, то за поправката е достатъчно да нанесете малко лепило за дърво върху свръзката. Ако пък дървесината е с покритие, използвайте епоксидно лепило.

1) Премахнете гвоздеите, телбодите и/ли винтовете от повредената свръзка и изстържете старото лепило с помощта на макетно ножче.

кухненски поправки

2) Предварително пробийте около 2-милиметрови дупки за пироните, нанесете лепилото върху свръзката и заковете частите една към друга с пирони (4 см.).

кухненски поправки


По материали на Рийдърс Дайджест (rd.com)Няма коментари


ключови думи
кухня, поправки

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg