фирми продукти
представяме
работа
 
15 хитри идеи за малките помещения

Независимо дали става въпрос за малко жилище или за едно помещение с ограничена площ, с помощта на няколко хитрини можете да се възползвате максимално от площта с която разполагате. За целта можете да прибегнете до начините за подреждане на вещите така, че да си спестите повече свободно място или пък да създадете оптическа илюзия за повече простор.

1. Един от най-полезните елементи за малките пространство е параванът (разделител). С негова помощ ще си осигурите обособени сектори в едно и също помещение. Ако пък параванът е с няколко цвята или с декорация, той ще придаде да помещението още по-интересен външен вид.

интериор

2. За да спестите място можете да монтирате телевизора с плосък екран върху специална платформа на стената – така ще спестите място в долната част на помещението и ще увеличите неговата функционалност. За монтажа на платформата е най-добре да извикате специалист, който ще Ви препоръча и вида на платформата.

интериор

3. Можете да използвате наличното място извън помещението (веранда, тераса и прочее) като своеобразно продължение на интериора. С лека преподредба, няколко удобни мебела и подходяща декорация, то ще се превърне в чудесно място за прекарване на топлите дни и вечери на открито.

интериор

4. Монтираните върху стената рафтове и сушилката за съдове на няколко етажа спестяват ценно място в кухнята, като едновременно с това използват често пренебрегваното вертикално пространство.

интериор

5. Рафтовете за книги без гърбова платформа също са чудесен начин да разделите пространството на две без да блокирате притока на светлина – едновременно с това ще съхранявате книгите си на една ръка разстояние.

интериор

6. Трансформирайте малкия кухненски бокс в напълно функционираща кухня, спестявайки място с помощта на няколко хитри съоръжения. Такава е например магнитната поставка за ножове (и други метални прибори), монтирана върху стената. Отворените рафтове пък ще съхраняват съдовете за хранене, без да затрудняват достъпа Ви до тях.

интериор

7. Друг начин за пестене на място е да поставяте съдовете (тигани, тенджери и прочее) върху специална поставка върху стената.

интериор

8. Можете да използвате ниски (частични) стени или декоративни банкети, за да отделите визуално секторите в помещението. Ефектът при тях не е толкова силно обособяващ, както при използването на параван, но пък по този начин не се нарушава целостта на пространството и не се спира притока на светлина.

интериор

9. Според специалистите изобилието на цветове може да "затрупа" визуално малкото помещение, затова се опитайте са се придържате към скромна палитра от нюанси, а за стените изберете светли пастелни тонове.

интериор

10. Можете да използвате по-ярки тонове в малкото пространство при няколко условия – уверете се, че цветовете се съчетават добре помежду си, а между тях оставяйте обширни бели пространства (както например камината на изображението по-долу), за да може помещението да "диша".

интериор

11. Симетрията е Ваш помощник в обзавеждането на малките пространства – поставяйте по чифт от столовете, страничните масички и дори настолните лампа, за да унифицирате и обедините пространството.

интериор

12. Ако имате възможност избирайте такива допълнителни мебели за сядане (столовете за гости), че когато нямате нужда от тях да можете да ги скриете под някоя маса, да ги поставите един върху друг или да ги сгънете и приберете до стената.

интериор

13. Отлично решение за домашен офис е трансформацията на вградена в стената ниша, скрита зад вратички (подобно на двукрилен гардероб) – ще разполагате с функционално място за работа без да претрупвате визуално пространството.

интериор

14. Друго решение за работното бюро е да използвате монтирана директно върху стената плоскост (с помощта на L-образни скоби).

интериор

15. Можете да съхранявате по-дребните си вещи в големи декоративни кошнички – така те ще се превърнат в красиви преносими аксесоари, които ще можете да приберете във всеки един момент, поставяйки ги една върху друга в ъгъла.

интериор


Източник: dominomag.com6 април 2012 16:41 | статии
От: Зуза
С удоволствие чета всяка статия преведена от вас. Явно има хора, които се опитвам да се изтъкнат по някакъв начин, но единственото, което постигат е едно голямо излагане. Чрез работата, която вършите, превода на всички тези статии, ни поднасяте информацията необходима, за да внесем настроение и разнообразие в живота си, без да се налага да да плащаме на професионалисти. Все пак живота за обикновените хора в България е изключително скъп и месечните приходи стигат единствено за прехраната и сметките, затова това, което вие правите е изключително необходимо за всички, който искат промяна. Благодаря ви за това което правите!
20 януари 2009 15:17 | За чуждата литература
От: Роко
Един проектант трябвало да проектира театър.Ввъпреки че не знаел чужди езици, заровил се в чуждите книги и.. много харесал една схема.Приложил я. Когато театърът бил готов се оказало, че от голяма част на балкона няма видимост към сцената.Тогава той намерил книгата със схемата и помолил един приятел да му прочете какво пише под нея.Оказало се , че в книгата давали пример за НЕПРАВИЛНО решаване на зрителна зала на театър.Затова - който е учил за дизайнер може да греда картинки.Който е учил за нещо повече е длъжен да МИСЛИ.
12 януари 2009 16:10 | Георги
От: XAOCA
Здравейте, искам само да кажа да продължавате все така и да не обръщате внимание на хора,които явно и представа си нямат от интериор.Чета с интерес всичко което има този сайт....и мога да кажа само напред
9 януари 2009 19:51 | чудесни сте.
От: патиланец
Продължавайте все така, и не обръщайте внимание на разни отегчени от себе си хора. Аз с удоволствие ви чета, и не виждам нищо лошо в желанието ви да ни поднасяте на български информация, която сте сметнали, че ще ни е интересна. Поздрави
8 януари 2009 09:38 | Отговор
От: comfort
Уважаеми г-н Отегчен, ако Вашето изказване е било насочено към нашия екип, то бих искала отново да спомена, че статиите са ПРЕВОДНИ. Нашият портал не е с основна дейност интериорен дизайн и затова ние НЕ разполагаме със специалисти, които да пишат подобни материали. Освен това нашите статии са НАПЪЛНО безплатни. Ако искате напълно оригинални идеи, можете да се обърнете към някоя от фирмите, които рекламират при нас - в секцията <Архитектура, проектиране> --> <Интериор, дизайн>. Желаем Ви приятен ден и се надяваме, че ще оцените някоя от останалите ни статии, защото все пак нашите усилия са насочени към Вас - потребителите.
8 януари 2009 09:29 | The хитри идеи
От: Отегчен
Драги ми Смехурко! Ти, който явно разполагаш с малко време за работа, достъп до интернет и голяма нужда от само-изявяване, предварително изказвам благодарности за старанието, но се питам кому са нужни подобни съвети и кое му е функционалното? Тук явно е заложен синдрома Плюшкин, Страст към жълтите страници и пр. Разбираема е нуждата от коментари, но коя по-точно от тези 15 хитри идеи за малките помещения са твое творение и коя е грижливо подбрана от множеството на интернет пространството? И не е ли една разходка до IKEA лишена по-малко от изобретателност и удоволствие да наблъскаме домът си с ненужни вещи творения на някой гладен боливиец, многократно препродадени?... И може би вече си отговарям на въпроса... Но моля ви, не превръщайте и този сайт в сбирщина от евтини преписани съвети. С пожелание за лек и спокоен ден..:))
7 януари 2009 14:57 | 15 Хитри идеи за малки помещения
От: Софи
Страхотни идеи!
24 октомври 2008 18:20 | 15 hitri idei za malkite pomeshteniq
От: savka
velikolepni i mnogofunkcionali
1 ]
8 резултата в 1 страница


ключови думи
ограничено пространство, малки помещения

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg