фирми продукти
представяме
работа
 
Цветове и интериор: Керемидено червено

Често, когато говорим за цветове, ги описваме като “студени” или “топли” като синьото и бялото са в едната крайност, а червеното и оранжевото в другата. Но понякога може да се излъжем: лилавеещото синьо може да изглежда топло, а ярко оранжевото – студено. Затова е важно да развием усет за цветовете, за да можем да се възползваме напълно от тях, когато украсяваме дома си. В тази статия ще разгледаме един от най-топлите цветове: керемидено червено. Някои нюанси на червеното са твърде ярки – като например китайското червено. Керемиденото съдържа достатъчно кафяви тонове, за да не е твърде ярко. Точно тази смес на истински червеното с кафяво създава усещането за уютна топлина.
Керемидено червеното е изключително добър избор за стаи, на които им липсва топлина: стая със северно изложение или стая, в която още не сте подменили старите прозорци. Всяка стая с течение или с по-малко слънчева светлина ще се стопли от керемидено червеното.
Ако смятате да обзаведете стая с керемидено червени мебели и аксесоари, помислете кои се комбинират най-добре, съдейки точно по персийските килими. Често в тях керемидено червеното се съчетава успешно със златисто, кремаво, бледо зелено, светло сивозелено. Всеки от тях би бил прекрасно решение за стените. Добре е стените да бъдат в светъл цвят, ако мебелите са керемидено червени – все пак искате да стоплите стаята, а не да я превърнете в тъмница.
Какво да правите, ако стените вече са керемидено червени? Точно обратното: изберете светъл сивозелен диван с керемидено червени възглавнички например. Неизмазана тухлена стена в стаята й придава по-бохемски вид, който можа да подсилите с персийски килим или свободно нахвърляни възглавнички.
Има много тапицирани мебели, решени в керемидено червено. Това е и класическият цвят на персийските килими. Ако посетите магазин за такива килими, ще откриете, че във всеки един от тях керемидено червеното е основен цвят или поне участва като малки точици във фона.
Не се колебайте да смесите керемидено червено с други нюанси на червеното. Черешовото съдържа много повече синьо, но когато се комбинира с правилните цветове, изглежда фантастично.
Два важни фактора, когато съчетавате различни нюанси на червеното са десен и материя. В случая има много тънка граница между ужасно и прекрасно. Винаги имайте предвид, че десените трябва да си приличат. Материите също трябва да се съчетават. Пробвайте с персийски килим и диван със златно райе на керемидено червен фон например.


Няма коментари


ключови думи
керемидено червено, цветове, интериор, дом, нюанси, тонове

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg