фирми продукти
представяме
работа
 
Лесни проекти за дома: Свеж аксесоар от зеленина

Ако не разполагате с много място в дома си, на терасата или верандата, ние Ви предлагаме един лесен и ефектен проект. Направете си сами преносим оазис от зеленина, разположен в обикновена декоративна чиния – той е съчетание между естествена жива зеленина и натурални елементи, като едновременно с това е лесен за подрръжка.

зелен аксесоар

Необходими инструменти и материали:

• дълбока керамична декоративна чиния с диаметър 40- 50 см.
• специална плътна изкуствена пяна („мус”) за аранжиране на цветя (floral foam) с пръстеновидна форма и диаметър 35- 40 см. – предлага се в специализираните магазини
• дълбока пластмасова (керамична) чинийка с диаметър около 40- 50 см. (малко по-малка от голямата керамична чиния, така че да влезе плътно в нея, но ръбът и да не е по-висок)
• вода
• мъх
• речни камъчета
• по желание: керамична или пластмасова декоративна фигурка (например жабка или костенурка)
• по желание: малка потопяема водна помпа
• избрани растения, например:

кала (Zantedeschia
aethiopica)

растения 
острица (Carex spp.)


растения
изотома (Isotoma
fluviatilis)


растения
юнкус (Juncus effusus)растения 
функия (хоста)
джудже (Funkia)


растения
декоративен
лапад
(Rumex sanguineus)


растения
пълзяща детелина
(Trifolium repens)растения
кръглолистнo ленивче
(Lysimachia
nummularia)


растения
Инструкции:

1. Поставете в голямата декоративна чиния пръстена от специалната пяна за цветя, а под него – по-малката чиния. Накиснете пяната като излеете малко количество вода в малката чинийка и я оставите да се абсорбира добре няколко минути.

зелен аксесоар

2. Изберете схема, по която да аранжирате растенията, които сте избрали. Тук показаната аранжировка се състои от няколко високи растения (кала, хоста, острица и юнкус), разположени в задната част на пръстена от пяна, растения със среден размер (хоста и лапад) за страничните части на аксесоара и няколко ниски, пълзящи растения (ленивче, детелина и изотома) за предната част на аранжировката. Растенията са събрани на групички и се редуват, за да се създаде един по-естествен вид на зеления оазис. Оставяйте между растенията разстояние от 5- 6 мм., за да не повредите целостта на пръстена от пяна.

зелен аксесоар

3. С върха на пръстите си направете в пяната отвори за поставяне на растенията. Извадете всяко растения от саксията, в която е засадено, и поставете корените му в отвора. За да го застопорите още по-добре, можете да добавите малко пръст, за да запълните напълно дупката.

4. Замаскирайте видимите места на пръстена от пяна и на дъното на малката чинийка с парченца навлажнен мъх.

зелен аксесоар

5. Ако сте решили да поставяте помпичка, разположете я вътре в пръстена пяна, сред растенията, като скриете кабела й сред тях. За да прикриете основното й тяло, поставете отгоре й речни камъчета. Ако няма да поставяте помпа, запълнете центъра на аксесоара с камъчета и мъх, като ги разпръснете несиметрично.

6. Поставете на избрано от Вас място фигурката на животно, обичащо водата (жабка, костенурка и прочее), за да завършите мини пейзажа.

7. Напълнете малката чинийка с вода. Включете помпата (следвайте стриктно инструкциите за монтаж, употреба и поддръжка) и нагласете водния поток – така ще получите ефект на малко фонтанче сред зеленината. Ако не използвате помпа, не забравяйте да пълните редовно малката чинийка с вода.

Източник: www.diyideas.comНяма коментари


ключови думи
аксесоар, зеленина, растения

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg