фирми продукти
представяме
работа
 
Фън шуй съвети при преподредба и ремонт на дома

фън шуйКогато планирате реновация, освежаване или ремонт на дома си, най-добре е предварително да подготвите дейността си така, че да спазите някои от основните принципи на фън шуй – така ще промените потокът на енергия в дома и ще се настроите за постигане на по-добри резултати в различните аспекти на живота си.

Една от основните цели на фън шуй е да се постигне връзка между непосредствената заобикаляща среда на човека и нейното влияние върху неговото здраве, богатство, интимен живот и прочее аспекти от живота. Ето защо, ако досега не сте успели да постигнете хармонична среда за живеене, сега е времето да го направите – при ремонт, преустройство или освежаване на помещенията. Тези принципи важат с особена сила, ако правите преустройството, тъй като Вашето семейство се разраства.

фън шуй Погрижете се за всеки член от семейството да има балансирано пространство – например, ако се нуждаете от 2 допълнителни спални за двете си деца, създайте ги така, че да са сходни по размери (вместо по-голяма и по-малка). Така децата ще се чувстват еднакво обичани и обгрижвани, вместо да се карат чия спалня е по-голяма.фън шуй Според философията на фън шуй не е подходящо кухнята да е разположена така, че тя да е точно срещу входната врата (така че при влизане тя да е едно от първите неща, които виждате) или пък вдясно от Вашата спалня. Затова се постарайте при реновацията да не я премествате на тези места, а ако тя вече е разположена по този начин – опитайте се да промените местоположението и/ли разпределението й така, че да ги избегнете.

фън шуй
фън шуй Не пренебрегвайте ролята на осветлението, особено когато се отнася за местата в дома, които имат достъп до ограничено количество естествена светлина. Затова предварително трябва да обсъдите и планирате със специалистите възможностите и решенията за вида и разположението на осветителните тела, още преди те да започнат да ги монтират или сменят.

фън шуй Консултирайте се със специалист, който да Ви запознае с основите на Ба-Гуа – енергийната карта на пространството в дома Ви, както и с взаимодействието между петте основни елемента (Огън, Земя, Метал, Вода и Дърво). Така ще се уверите, че с промяната в дома си ще създадете подходяща база за правилното движение на енергиите в пространството. Ако да речем сте решили да добавите ново помещение към южната част на жилището си, то избраните материали, аксесоари и цветове е добре да бъдат съобразени с посоката Юг. Тя се асоциира с елемента Огън, затова е добре да избягвате например предмети с доминиращ син или черен нюанс, тъй като тези цветове се свързват с елемента Вода. Тъй като водата гаси огъня, тези елементи могат да отслабят енергията в южния сектор на Вашия дом.


Източник: fengshui.about.com2 декември 2008 21:50 | фън шуи съжети при подредба и ремонт на дома
От: mbmisho
Браво. Препоръчаите специалист !
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
фън шуй, ремонт

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg