фирми продукти
представяме
работа
 
Цветове и интериор: Изумрудено зелено

Ако е декември и си мислите за коледна украса, най-вероятно цветовете, които ви хрумват са червено и зелено.
Вечнозеленото дърво е символ на живота, който продължава и през най-дълбоката зима, когато в природата няма много зеленина. Тогава се радваме на боровете и елите, защото ни напомнят, че слънцето и цветята ще се върнат напролет.
Най-често зеленото, което избираме за коледната украса е изумрудено зелено – дълбоко, чисто, спокойно зелено, което сякаш грее отвътре.
Не бива това красиво изумрудено зелено да остане за украса единствено по време на празниците през декември. Този цвят ще внесе богат, дълбок тон във всяка стая, по всяко време на годината. Особено ефектен е през зимата в страни с по-суров климат, където навън почти няма зелени цветове.
Много стъклени изделия са изумрудено зелени. Лесно ще намерите такава ваза, която да освежи масата или друг кът. Тя е особено красива, защото изглежда като естествено продължение на стъблата на цветята, които са поставени в нея.
Друго място, където може да попаднете на изумрудено зелено е банята. Зелените плочки, комбинирани с бледо жълто представляват изумителна гледка. Маса с каре от зелено и бяло напомня за топлите летни дни дори когато навън се сипе сняг.
Едно от големите предимства на този цвят е, че се комбинира перфектно с огромно разнообразие от други цветове. Когато смесвате цветове, добре е първо да си зададете въпроса как тези цветове се срещат в природата. Това съвсем не означава, че не можем да експериментираме с комбинации, които не сме видели в естествения свят, но природата наистина е най-гениалният дизайнер, затова винаги е от полза, ако първо се допитаме до нея. Не е нужно да търсим дълго, за да видим, че зеленото се среща във всички цветя, плодове и зеленчуци, благодарение на вездесъщия хлорофил.
Помислете за тъмносиньото на боровинките, сгушени сред тъмнозелени листа, или виолетовите теменужки или тъмнокафявата кора на клена. Зеленото се комбинира с всеки цвят в природата, значи може прекрасно да се съчетае с най-различни цветове в стаята, включително и с други нюанси на зеленото.
Веднага ще привлечете вниманието към даден кът, ако поставите там малък лимонено жълт стол с изумрудено зелена възглавничка.
Единствената предпазна мярка, когато работите с изумрудено зелено, е да не прекалите. Този цвят е по-скоро тъмен, така че внимателно със стените или по-големите мебели. Разбира се, може да си купите изумрудено зелен диван, но вероятно ще се наложи да боядисате стените в бледо жълто или друг светъл тон.
Всички нюанси на зеленото ще освежат всяка стая, защото дори през най-суровия декември ще ни напомнят, че топлият зелен свят ще се върне.


Няма коментари


ключови думи
зелено, изумрудено, цветове, интериор, стая, дом, помещение

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg