фирми продукти
представяме
работа
 
Направи си сам: Огледало с декоративна рамка

огледалоВие имате свой собствен стил и искате да го изразите чрез декорацията на дома си. Какъв по-лесен начин от това да създадете сами част от елементите в интериора. Можете например да направите сами декоративно огледало с ръчно изработена рамка с ажурна резба. Ето как:

Какво ще Ви бъде необходимо:

•  4 бр. декоративни елементи от тополова дървесина (за рамката)
•  1 литър грунд
•  1 литър боя
•  пистолет за силикон + безцветен силикон за уплътняване
•  огледало в съответната форма и размери
•  шкурка (размери 120 и 220)
•  четка за боя (5 см.)
•  фин маркерИнструкции
:

1. Измерете дължината и ширината на огледалото, за да определите размерите на рамката или обратното първо изберете размера на рамката, за да изрежете след това огледалото. Изберете в каква форма искате да бъде рамката, очертайте формата върху парчетата тополова дървесина и изрежете от дървесината четирите елемента с трионче за ажурна резба. Обработете повърхностите с шкурка, нанесете грунд и боядисайте четирите парчета в избрания от Вас цвят.

огледало

2. Сглобете рамката на сухо, за да видите как пасват четирите й части. Ако все още не сте изрязали огледалото, измерете готовата рамка, за да определите размерите му – в случая е използвано огледало с размери 51 х 61 см. (ширината и дължината на рамката трябва да е по-голяма от тези на огледалото, тъй като тя надхвърля границите му).

огледало

3. Поставете четирите части на рамката върху огледалото и отбележете върху нея докъде двете повърхности са в контакт (тоест докъде трябва да нанесете лепилото - силикон).

огледало

4. Нанесете прозрачния силикон към онези части на рамката, които ще са в контакт с огледалото.

огледало

5. Изравнете отделните части с отбелязаните места и ги поставете върху огледалото.  Когато силиконът изсъхне изстържете излишъка с ножче. Ако има нужда направете необходимите поправки с боя върху повърхностите.

огледало

Източник: diy.homedepot.ca21 октомври 2009 11:37 | От къде?
От: Посетител
Бихте ли ми казали от къде мога да си купя такива декоративни елементи за огледало?
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
огледало, декоративна рамка

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg