фирми продукти
представяме
работа
 
7 идеи за есенна декорация, вдъхновени от природата

Сменящите се цветове и листопадът ознаменуваха идването на есента, но Вие не трябва да позволявате на студеното време да Ви лиши от удоволствията, които предлага сезонът. Внесете есенната палитра и разноцветно настроение в дома си с тези идеи, вдъхновени направо от променящата се природа.

1. Украса за стълбите

есенна декорация

Внесете усещане за благодат и плодородие в дома си с помощта на няколко „букета” от орнаментна суха трева и/ли житни класове. Направата им е лесна – съберете китка стебла от един или от няколко вида и ги завържете здраво с гумена лента (ластик). Накрая завържете всеки сноп към вертикалните греди на стълбището, през един или през повече, с помощта на въже от рафия (за да прикриете ластика).

2. Бърз есенен аксесоар

есенна декорация

Този лесен, но ефектен аксесоар можете да направите само с помощта на няколко неголеми тикви или кратуни. Поставете ги в продълговата декоративна керамична чиния или пък в красива кошничка, заедно с няколко разноцветни есенни листа, червени плодове или пък сухи цветя.

3. Есенна украса за масата

есенна декорация

Внесете в дома си есенни асоциации с помощта на разнообразни щампи (Вижте как да си направите само щампа тук). Така например можете да използвате  щампи на листа, шишарки, тивки или друг избран от Вас образ – щампите (те се правят с помощта на боя за тъкани) могат да бъдат разположени в редица или хаотично, те могат да са от един вид или смесени. Ако украсите по този начин широка лента плат, която да поставите върху масата, ще получите ефектна украса за сезона.

4. Есенни щампи за декоративните възглавници

есенна декорация

Най-лесният и удобен начин за декорация на декоративните възглавнички е да ги поставите в калъф с декорация – така ще можете да махнете калъфа във всеки един момент, за да го почистите или смените с друг. Можете да си направите калъфи за всеки един сезон, като всеки от тях щамповате по различен начин (вижте в предишния съвет как можете да си направите сами щампа). Есенният калъф може да съдържа щамповани жълъди, листа, шишарки или друг избран от Вас образ, който Ви кара да заобичате есента заедно с нейния чар и недостатъци.

5. Жълъдов разделител за книги

есенна декорация

Този интересен разделител за книги можете да си направите сами с помощта на сатенена лента в избран от Вас цвят и 2 жълъда (или малки шишарки). Използвайте подходяща игла и здрав конец в съответстващ цвят, за да нагънете и зашиете всеки от двата края на лентата, така че да можете да прихванете към тях жълъдите. Самите жълъди прикрепете към двата края с помощта на лепило или течен силикон. Накрая увийте около залепеното място конец, за да прикриете свръзката.

6. Кръг на изобилието

есенна декорация

Есента е сезонът на плодовете и изобилието, затова отпразнувайте нейната щедрост с този красив венец от житни класове. Когато венецът е готов, добавете между стеблата няколко красиво обагрени есенни листа – няколко в групичка и няколко разпръснати несиметрично. Когато листата изсъхнат можете да ги замените с нови.

7. Украса за маса от тиква и рози

есенна декорация

Създайте удивителна украса за масата, символ на изобилието на есента. За целта изберете красиво оформена не много голяма тиква, която да се превърне в своеобразна „ваза” за украсата. Добавете няколко разцъфнали рози в прасковено, стръкчета от растението петльов гребен, клонки евкалипт (или друго зелено листно растение) и различни сезонни растения – свежи или сухи. Самият аксесоар е лесен за направа –срежете най-горната част на тиквата и с помощта на лъжица извадете семките и издълбайте вътрешността й.

Намерете подходящ метален съд или контейнер, в който да поставите растенията – например такъв от консерва (ръбовете на съда трябва да не са остри). Отворът на тиквата трябва да е малко по-голям от диаметъра на съда. Вкарайте металния съд във вътрешността на тиквата и го напълнете с вода на ¾ от обема. Накрая срежете до необходимата големина клонките и стръковете и аранжирайте украсата.


Източник: www.bhg.com17 февруари 2010 11:21 | красиво
От: Бистра
Красота от природата.Семпло и естествено.
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
есенна декорация, аксесоари

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg