фирми продукти
представяме
работа
 
Как да си направите висяща кошница за декорация (втори вариант)

Декоративна кошничка с цветя (първи вариант)

Тази толкова красива и изящна декоративна кошничка с цветя можете да поставите както у дома, така и на верандата, в двора или в градината. Където и да я поставите обаче, тя ще прибави щипка цвят и зеленина в интериора/ екстериора. В показания проект външната част на кошницата е облицована с нишки от кокосов орех, но Вие сами можете да измислите своя алтернатива на този материал. По Ваш избор са и растенията, които ще поставите вътре в кошницата (зададените растения са само примерни).

кошничка

Необходими инструменти и материали:

• Висяща кошничка с диаметър между 20 и 60 см.
• Лека смес за садене
• Избрани растения (копривка, калдаръмче, ленивче, безсмъртниче и др.)
• Вода

Инструкции:

1. Висящата кошничка можете да си купите готова или да си направите сами, като прикачите лека метална верига към подходяща основа. Уверете се обаче, че така получената конструкция ще издържи тежестта на торовата смес и растенията. Обикновено вариантите за облицовка на кошницата са няколко – торфен мъж, кокосови влакна, пластмаса или пък пресован твърд картон. Мъхът и кокосовите влакна съхнат по-бързо от картона, но пък по-меките материали са по-подходящи за пробиване на дупки от вътрешната страна на кошницата. (Забележка: Ако изберете за облицовка картона, предварително пробийте няколко дупки за дренажа на дъното на съда.)

кошничка

2. Добре е избраната смес да бъде със специални абсорбиращи водата кристали, за да се задържа влагата максимално дълго време. Ако пък ли не, можете да облицовате вътрешността на кошничката с  водоабсорбираща подложка. След това напълнете кошницата с готовата смес за насаждане – тя трябва да достигне на около 3- 5 см. от ръба – за да става поливането по-лесно е добре да не я пълните догоре. Сместа можете да закупите готова или да си направите сами – смесете равни части торфен мъх, перлит и вермикулит, добре е да добавите и абсорбиращи водата кристали. Някои готови смеси за садене съдържат и бавно отделяща се тор, позволяваща да прескочите торенето през първите няколко седмици.

кошничка

3. За самите растения можете да изберете различни съчетания, дори можете да се спрете само на едно растение – вариант, който също има своя чар и красота, особено ако растението е многоцветно. Ако закупите кошничка с вече засадено растение, винаги можете да вмъкнете още няколко в празнините. Добре изглежда съчетанието от високи, средни и пълзящи видове – разположете високите растения близо до центъра, а пълзящите поставете по ръба на съда. Опитайте се да включите различни вариации на цъфтене – така например залениката, декоративната роза и петунията имат големи цветове, докато цветовете на стрелицията, лобелията и сакъзчето са по-малки и изящни.

кошничка

4. Напоете старателно с вода почвата след засаждане. След това може да Ви се налага да поливате растенията ежедневно, особено през по-топлите дни. Можете да прецените дали има нужда от допълнително вода като повдигнете леко кошничката – колкото по-лека е тя, толкова по-суха е почвата в нея. Ако забравите редовното поливане, повърхността на почвата може да се напука и да образува коричка – ако това се случи, леко разчупете коричката и напоете обилно почвата. Ако растенията започнат да растат повече, отколкото е необходимо, можете да подрежете леко връхчетата им.

кошничка

Източник: www.diyideas.comНяма коментари


ключови думи
кошница, цветя, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg