фирми продукти
представяме
работа
 
Направи си сам: Детска дъска за съобщения

дъскаПредлагаме Ви още един бърз и лесен проект за детската стая. След като Ви предложихме проект за направата на детска маса и стол, сега е ред за нещо по-различно – дъска за съобщения, върху която да закачате любимите си снимки, рисунки и бележки на своите деца.

За проекта са Ви нужни следните неща:

* основа (МДФ или шперплат)
* рамка и уплътнения
* няколко коркови плочки
* винтове
* трионче за ажурна резба
* 2 висящи скоби
* лепило за дърво
* контактно лепило

Рамката е с ъгли, скосени на 45° и представлява по-скоро декорация, отколкото някакъв вид опора на целия проект. Въпреки простотата на пръв поглед обаче, този тип свръзка е доста трудна за изработка, така че да бъде акуратно направена.

дъска

дъска

Инструкции:

1. Започнете с разполагането на корковите плочки (D) върху базата (А), като е добре основата да бъде с около 25 мм. по-малка, за да можете след това да отрежете плочките до подходящите размери. Монтирайте плочките на мястото им с помощта на контактно лепило, като спазвате стриктно инструкциите на производителя – както по отношение на безопасността, така и по отношение на нанасянето. Препокрийте рамката (B) върху плочките с около 6 мм. и измерете размерите на основата. Изрежете плочките спрямо тези размери с помощта на трионче за ажурна резба.

дъска

2. Вместо да използвате уплътнения между рамката и базата, можете да използвате фалцована рамка, която да пасне на дебелината на корковите плочки. Ако все пак решите да използвате уплътнение, нанесете лепило върху него (C) и го залепете върху периферията на плочките. За още по-добри резултати, най-добре е уплътнението да е скосено в краищата, за да се направи челно съединение.

дъска

3. Изравнете ръба на основата с уплътнението и проверете диагоналите, за да се уверите, че са перпендикулярни. Пробийте зенкеровани дупки през основата и уплътнението, за да монтирате рамката. Направете скосените ъгли на рамката и я монтирайте върху уплътнението с помощта на лепило за дърво.

дъска

4. Почистете свръзките и нанесете боя или лак върху рамката. След това монтирайте с помощта на винтове двете висящи скоби към основата  и закачете готовата дъска в детската стая или друго помещение, което сте избрали.

дъска

По материали на Рийдърс Дайджест (rd.com)Няма коментари


ключови думи
детска стая, дъска за съобщения

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg