фирми продукти
представяме
работа
 
Дизайн в снимки: 10 идеи за прозорците

декорация на прозорците

1. Използвайте ярки десени за кухнята

Забравете за старомодното каре и за скучните флорални мотиви. "Облечете" прозорците в кухнята си в ярки нестандартни десени – например такива, съдържащи образ на петел (както е показано на снимката). Най-добрият фон за подобна декорация са белите капаци на прозореца, които са своеобразна рамка на декорацията.

декорация на прозорците

2. Мислете за цялостния стил на помещението

Белите пердета с дължина до пода са стандартна декорация на прозорците, подчертаваща невзискателната елегантност на помещението. Като нестандартен елемент към тази украса обаче може да се добави елегантна панделка, поставена под формата на вертикални пресичащи се диагонали. Това прави завесите да изглеждат по-дълги и ги унифицира с обкръжаващата среда. Като финален елемент са поставени деликатните листни растения, които допълват натуралния вид на помещението.

декорация на прозорците

3. Смесете материалите

Детската стая предлага чудесна възможност да поекспериментирате с нестандартна декорация на прозорците.  Дългите червени волани са закачени чрез шайби и обикновени кукички, което ги прави лесни за демонтаж и почистване. Нестандартните капаци в долната част на прозорците са боядисани в наситено синьо, и предлагат на детето едновременно достатъчно светлина в помещението, но и усамотение.

декорация на прозорците

4. Функционалност чрез пластове

Тук са комбинирани различни типове декорации – бамбукови ролетни щори и пердета с дължина до пода. Това осигурява на помещението гъвкавост и елегантност. Така можете да изберете различна степен на навлизането на светлина в стаята – в зависимост от комбинацията между двата вида декорация (вдигнати или спуснати щори/ пердета). Монтираният нависоко корниз прави помещението да изглежда оптически по-високо и просторно.

декорация на прозорците

5. Привлечете вниманието към прозорците

Красивата декорация върху прозорците може да се превърне във фокусна точка в помещението. Тези деликатни завеси с нежна бродерия и рипсени панделки например са чудесен начин да привлечете вниманието към прозорците. За да се превърнат те във фокусна точка, използвайте не открояващи се корнизи, а околните стени боядисайте в неярък нюанс, без десени и шарки, и без да смесвате повече цветове.

декорация на прозорците

6. Големи шарки в малки дози

Двете къси завески, поставени в долната половина на прозореца, са забележим елемент в помещението. Ярките десени, лентата по ръба, облечените копчета и деликатните плисета са чудесно решение за кухнята.

декорация на прозорците

7. Заложете на многофункционалните щори

Щорите са идеални за един функционален интериор. Ако искате повече светлина лесно можете да ги повдигнете и привържете с панделка, а за повече уединение лесно можете да ги свалите обратно. Функционалността обаче не бива да е за сметка на красотата – показаните на снимката щори са едновременно практични и елегантни, съчетание между нежно розово и пастелно жълто.

декорация на прозорците

8. Използвайте всякакви материали

Ако търсите начин да разнообразите скучните волани върху прозореца, можете да опитате това – монтирайте няколко декоративни елемента, върху които да захванете обикновено въженце за простор. Върху въженцето поставете няколко еднородни кърпи за хранене, прегънати диагонално и ги захванете с декоративни щипки.

 декорация на прозорците

9. Добавете деликатна украса

Украсете еднообразните дюс панели на завесите с декоративни детайли. На снимката е показано как към стандартната едноцветна завеса са добавени няколко панделки в цвят шампанско, които им придават неустоим елегантен завършек. Самите завеси пък са окачени на корниза с помощта на сребристи халки за салфетки. Тъмният цвят на корниза допълнително контрастира с цялостната визия на пердето и подчертава неговата красота.

декорация на прозорците

10. Комбинирайте цветове и шарки

Завесите с дължина до пода обикновено внасят традиционна елегантност в помещенията. Можете да добавите към традицията и малко нестандартен привкус като съчетаете белотата на горната част с контраста на сивото в долната, допълнени от турскосинята лента под нивото на прозоречната рамка. Така ефектът е едновременно зашеметяващ, но и ненатрапващ се.


Източник: www.diyideas.com


Няма коментари


ключови думи
интериор, дизайн, декорация, идеи, прозорци

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg