фирми продукти
представяме
работа
 
Идеи за градината: Хранилка за птички със свежа зеленина

хранилка за птици със зеленинаАко сте любители на контакта с природата, можете да поставите в градината си тази ръчно изработена хранилка за птици. Тя не само ще привлече птичките към Вашата градина или двор, но и ще се превърне в красив аксесоар за екстериора със своята свежа зеленина, засадена върху своеобразния "покрив". Избраните растения могат да бъдат цъфтящи или пък да образуват зелен "килим" върху повърхността.

Хранилката е изградена от червената дървесина на секвоя, но Вие може да изберете друг вид иглолистен материал – например кедър или ела. За нарязването ще Ви е необходим трион, както и кутия за скосяване под ъгъл 45° (можете също така да поръчате на дърводелец да Ви нареже предварително всички необходими части). Ще са Ви нужни още голям транспортир, дрелка, чук и комбиниран линеал. Цялостната работа по проекта не би трябвало да Ви отнеме повече от 4- 5 часа.

Инструкции:

Диаграмата показва схема на опората на хранилката. Използвайте транспортира, за да очертаете наклонените горни части. Проектът се състои от 3 части – база, опори и "покрив", като покривът и базата се монтират към опорите с помощта на 5-сантиметрови пирони за дърво. Върху покривната част има дренажен процеп с ширина0.3 см., който е разположен по дължината на най-долния ръб – той се създава като страничните елементи се отрежат с дължина 0.3 см. по-голяма от тази на дъното.  Вътрешната част на покривния "под" е покрита с найлон, така че при поливане водата да не се абсорбира от дървесината и да намокри семената, поставени отдолу.

Височината на опорите е достатъчна, за да могат отдолу да влязат различни по големина птички, за да ядат поставените от Вас семенца. Те могат да бъдат изрязани от дървесина 5х20 см. и се състоят от широка основа, "стебло" и Y-образна горна част, която подкрепя "покрива", следвайки неговата форма. От своя страна основата, в която се поставя храната е по-тясна и къса от покрива, така че да бъде лесно предпазвана от вятъра и дъжда.

Готовата хранилка се закача посредством няколко верижки към подходяща основа – издадена напред кукичка, монтирани върху стълб L-образна скоба или друго подходящо за целта приспособление. За целта поставете няколко винта с халка в дупките, които сте пробили предварително в горната част на хранилката, както и в горната част на Y-образните опори. След това монтирайте верижките с желаната от Вас дължина, както и S-образните кукички.

схема


1. Изградете основата (квадрат със страна 36 см.) от дървесина с размери 2.5 х 30.5 см. и дължина 30.5 см. Ръбовете направете от дървесина 2.5 х 5 см.

2. Очертайте и срежете двете опори от дървесина с размери 5 х 20.5 см., с дължина 23 см.

3. Изградете "покрива" (квадрат със страна 46 см.) – за целта ще Ви трябват 2 парчета дървесина с размери 2.5 х 30.5 см., с дължина 41 см. Срежете парчетата надве (за да получите 4 парчета с ширина 20.5 см.) – те са за дъното на покрива на хранилката. За страничната облицовка ще Ви трябват 4 парчета от дървесина с размери 2.5 х 7.5 см. Не забравяйте да оставите дренажния процеп (0.3 см.) в най-долната част на така получения поднос.

4. Центрирайте и монтирайте опорите по продължение на двете противоположни страни на основата. Позиционирайте покрива, така че водата да може да се стича през отвора.


Източник: www.sunset.com


Няма коментари


ключови думи
градина, хранилка за птици, зеленина

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg