фирми продукти
представяме
работа
 
Идеи за интериора: Стенна декорация с кутийки

Направете си сами интересен и оригинален акцент в спалнята, всекидневната или кабинета си. С помощта на този проект можете да създадете красива графична фокусна точка върху стената – за целта са Ви необходими само малко дървесина, основни инструменти, разноцветна боя и вдъхновение. Всеки цветен квадрат е изграден поединично, като сглобяването му е изключително просто. След като се оцвети в избрания цвят, квадратът се монтира върху стената стабилно, като начинът на монтажа зависи от типа на стената (гипсокартон, тухла, панел и прочее).

стенна декорация

Необходими инструменти и материали:

* МДФ дървесина с дебелина 1.3 см. – с размери 122 х 244 см.
* винтове за дърво #8 – 3.8 см.
* пирони – 3.2 см. и чук
* щифтове (дюбели) за стената #8 – 3.8 см.
* инструменти за нарязване на дървесината (банциг, машина за скосяване под ъгъл 45°)
(Забележка: Ако не разполагате с такива инструменти или нямате опит в работата с тях, най-добре е да поръчате на специалист да Ви ги нареже предварително.)
* шпатула
* четка за боя
* нивелир
* лепило за дърво
* боя

По избор:
* зенкер #8
* винтоверт (инструмент за поставяне на винтове)
* смес за запълване на дърво

Инструкции:

Стъпка 1

Изрежете 12 квадратчета (с размери 30.5 х 30.5 см.) от МДФ дървесината – тези парчета ще са за лицевата част на бъдещите кутийки. За страничните им части изрежете 48 парчета с размери 6.5 х 30 см.

стенна декорация

Стъпка 2
За да изрежете скобите за монтиране, срежете от дървесината 3 парчета с дължина 6.5 см. и ги скосете под ъгъл 45°. Накрая срежете 12 парчета с дължина 28 см., за да направите скобите за кутията, както и 12 парчета с дължина 25.5 см. – за скобите на стената.

Стъпка 3
Сглобете всяка кутийка с помощта на лепило за дърво и пирончета (3.2 см.).

стенна декорация

Стъпка 4
Поставете монтажните скоби, така че заостреният ръб на скосената под 45° част да се захваща отгоре върху скобите, поставени предварително върху стената.

стенна декорация

При желание можете да използвате смес за дървесина, за да запълните неравностите по повърхността и дупките, оставени от пироните. Накрая оставете сместа да засъхне и леко обработете повърхността с шкурка.

стенна декорация

Стъпка 5
Грундирайте и нанесете боя в желания цвят.

стенна декорация

Стъпка 6
С помощта на нивелира маркирайте линия върху стената, където да поставите монтажните скоби върху стената. Пробийте предварително всяка дървена скоба и отбележете местата на дупките върху вече начертаната върху стената линия. След това пробийте на отбелязаните места дупки, поставете дюбели и монтирайте скобите към стената с помощта на 2 винта за дърво (1.3 см.)
Забележка: Посъветвайте се със специалист дали този тип монтаж е подходящ за типа стена във Вашето жилище, както и относно други възможности за монтаж, които да направят инсталирането на кутийките по-стабилно.

стенна декорация

Стъпка 7
Накрая закачете кутийките върху стената – трябва да напаснете скосения ръб на скобата върху всяка кутия към скосения ръб на скобата върху стената. За по-голяма сигурност можете да използвате лепило за дърво, за да залепите двете скосени повърхности една към друга. Не изпълнявайте проекта върху стена, разположена над легло, бюро, канапе и прочее, освен ако не сте напълно уверени, че всички елементи са стабилно монтирани към стената и няма опасност някой от тях да падне върху стоящите отдолу хора.

Източник: diy.homedepot.ca9 октомври 2008 14:44 | STRAHOTNO
От: OGNIA
TOVA KOETO POKAZVATE E STRAHOTNO
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
интериор, дизайн, стена

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg