фирми продукти
представяме
работа
 
Сектори "Брак, взаимоотношения" и "Знание, самопознание"

фън шуйВ Школата на стремежите цялото пространство се дели на осем сектора и център. В тази статия ще Ви разкажем за два от осемте сектора, а именно "Брак, взаимоотношения" и "Знание, самопознание". Школата на стремежите е сравнително млада школа, на около 20- 30 години, но получи широко разпространение, защото нейната философия е достъпна и проста. Определен сектор се нуждае от стимулиране, ако той е по-малък по площ спрямо останалите или ако в живота ни възникват нежелани ситуации, които свързваме с името на дадения сектор. Имената на секторите говорят сами за себе си, като всяка сфера от живота ни може да се отнесе към един или към няколко сектора.

Секторът "Брак, взаимоотношения" се намира на Югозапад - това е зона на елемента Земя. Този сектор се свързва с взаимоотношенията между хората, било то лични или служебни. Той може да повлияе на разбирателството и добрата атмосфера у дома или на работното място. Преди всичко обаче този сектор влияе на любовните взаимоотношения. Трябва да му обърнем особено внимание, ако искаме да привлечем партньор в живота си или да подобрим съществуващите взаимоотношения.
фън шуйКласически начин за подсилване на този аспект е да се поставят предмети по двойки: две статуетки на делфини, две сърчица (но не прободени със стрели), две статуетки на диви гъски, две птици, картина или статуетка с влюбени, два свещника с по една свещ и прочее. По същата логика е добре върху леглото в спалнята да има две възглавници, а не например три. Най-добре е обаче да поставите двойки предмети, които не са съвсем еднакви – едното може да е по-голямо от другото или да се различават по цветове или по форми. Така съблюдаваме принципа за ин и ян (мъжкото и женското начало) – два напълно еднакви предмета не приличат на двойка противоположности, а тук е добре да личи, че едното представлява женското, а другото – мъжкото начало.

Трябва да сме особено внимателни със символите на самота. Ако сте сами и искате другар в живота, махнете единичните статуетки, картините със самотни хора и сложете на тяхно място неща по двойки. Това се отнася не само за сектора "Брак, взаимоотношения", но и за цялото жилище. Когато гледаме чифтни символи, подсъзнанието ни се настройва за взаимност и споделяне, а когато гледаме единични символи, ние подсилваме нагласата за самота.  Една китайска поговорка гласи: "Щастието идва по двойки". Два от най-употребяваните символи за стимулиране на сектора "Брак, взаимоотношения" са две статуетки на диви гъски "мандаринки" (дивите гъски са птици, които остават заедно за цял живот), както и символът на двойния късмет.

Това е символът на двойния късмет, който е и символ на семейна хармония. Той може да се постави под леглото, близо до него или в югозападния сектор на спалнята.

фън шуй

В югозападния сектор е добре да не се поставят много растения, тъй като елементът Дърво (растенията) управлява Земята (елемента на сектора). Не е добре в този сектор да се поставя и санитарния възел, тъй като там присъства в голямо количество елементът Вода, а Вода и Земя заедно правят кал, в случая - кал във взаимоотношенията. Ако все пак Вашия санитарен възел попада именно тук, то е добре да се вземат мерки за подобряване на ситуацията.

фън шуйСектор "Знание, самопознания" се намира на Североизток - отново зона на елемента Земя. За да подсилим този аспект можем да използваме североизточния сектор, като най-добре е да ориентираме бюрото на ученика или работното си бюро в посока, благоприятна лично за човека. За личните благоприятни посоки може да прочетете в статията "Благоприятни посоки за работа".

За усилване на успеха в образованието и обучението добри амулети се явяват глобусът, както и различните видове карти (географски, исторически или свързани с това, което учим). Тук е добре да бъде поставена и библиотека. В североизточния сектор на стаята или на дома е добре да поставим енциклопедии, речници и друга справочна литература, свързана с учението ни. Тук всеки символ, който ни харесва и който свързваме със знанието, е добре дошъл. Както и във всеки друг сектор, не трябва да забравяме, че доброто осветление и порядъкът също помагат на нашите цели.


Автор: инж. Елза Панайотова - Фън Шуй експертНяма коментари


ключови думи
фън шуй, брак, знание

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg