фирми продукти
представяме
работа
 
Стени, окъпани в цвят

Техниката "color wash" (от англ. ез. color – цвят и wash – измивам, обливам, къпя) създава мек и релефен ефект върху стените. Тя се базира на смесването на пластове гланц върху сух базов цвят. Гланцът се нанася с помощта на четка и напречни кръстосани движения.

окъпани в цвят

Необходими инструменти:

§ скосена четка за боя – с ширина 5 см.
§ пластмасов съд с вградени мерки
§ парцалче
§ панер за боя
§ стандартен валяк за боя – 23 см.

Необходими материали:

§ латексова боя с матов завършек – цветове: бял и червен (или избран от Вас)
§ самозалепваща се лента (слабо залепваща) – с ширина 5 см.
§ гланц (medium glaze)

Как да нанесете боята?

Използвайте гланца и четката за боя, за да обработите периферията на стената – там, където тя се допира до тавана и другите стени. Работейки бързо, започнете да изпълнявате напречни движения върху гланца, за да създадете кръстосани несиметрични щрихи (напр. такива във формата на буквата Х). Опитайте се да завършите сектора преди да се появят линии от засъхването. Накрая оставете повърхностите да изсъхнат добре.

окъпани в цвят

Ако изпълнявате техниката сами би било най-лесно да работите на панели, като предварително обособите няколко вертикални панела (с ширина около 1 м), като ги облепите със самозалепваща се лента. Така ще можете да обработвате панелите през един – на две групи, като давате възможност на съседните области да изсъхнат добре, преди да обработите даден панел. Накрая махнете лентата и оставете да изсъхне добре. За разлика от повечето декоративни техники, тази може да бъде използвана не само при гладки, но и при текстурни (грапави) повърхности, дори такива с повече неравности и недостатъци.

окъпани в цвят


Източник: diy.homedepot.caНяма коментари


ключови думи
дизайн, интериор, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg