фирми продукти
представяме
работа
 
Още за ин и ян в практиката - Баланс и хармония в дома

ин-янТеорията за ин и ян е една от най-древните във фън шуй. Според нея всичко във вселената се състои от 2 противоположни, но дълбоко свързани сили – ин (женското начало) и ян (мъжкото начало). Взаимовръзката между тях създава същността на живота около нас.

Изразени в цветове, ин се представя от черното, а ян – от бялото. Тъй като Вашият дом има нужда от хармонична фън шуй енергия, за да създаде необходимата Ви енергийна подкрепа, необходимо е да разберем приложението на теорията ин - ян на практика:

ин-янИН (пасивна енергия) – фън ший енергията за тишина, тъмнина, бавни и отпускащи движения; тази енергия доминира над Вас през нощта, когато си лягате или когато имате нужда да релаксирате и възстановите енергиите си.
ин-янЯН (активна енергия) – фън шуй енергията за силен звук, ярки цветове, силна светлина, движеща се енергия и пр.; Вие усещате ян енергията почти постоянно, когато се намирате в офиса, на парти или докато шофирате.

Едната сила не може да съществува без другата – така както денят ще изгуби смисъла си без нощ, звуците – без тишина и топлината – без студ. В западната култура съществува тенденция на дисбаланс между тези две енергии, тъй като ние живеем под постоянна заетост и движение, което създава изтощаваща ян-енергия. Понякога се стига до почти пълна липса на релаксиращата и зареждаща енергия ин.

Създаването на дом, в който съществува баланс между ин и ян енергиите е от особена важност. В зависимост от типа на помещенията винаги ще има доминация на едната енергия над другата, но така или иначе е задължително и двете от тях да съществуват.

Ето пример:

ин-янин-янЕнергията Ин у дома
От релаксиращата ин-енергия най-голяма нужда има Вашата спалня – за да можете в нея да се зареждате отново с енергия и да релаксирате добре. Ето защо тук е неподходящо място да оставяте енергията ян да доминира. Тя е представлявана например от телевизора, екипировката за фитнес или предмети от офиса. Въпреки, че доминираща енергия трябва да е ин, то не трябва да пренебрегваме и нуждата от ян – например чрез червени ароматни свещи, еротични изображения или светли тонове, които да балансират тъмните нюанси. Същият принцип важи и за Вашата баня.

ин-янЕнергията Ян у дома
Обратно на спалнята и банята, всекидневната, хола и кухнята определено се нуждаят от силното присъствие на ян-енергията. Добре е тук да заложите на ярките цветове, весела музика и разнообразие от предмети, които ще внесат ян в помещението – семейни снимки, книги, игри, медиа (телевизор, радио и прочее). Тук можете да оставите предметите, които са свързани с Вашия домашен офис. Тук ин не трябва да доминира, но не трябва и да бъде напълно забравена – за да запазите баланса, добавете тъмни, наситени нюанси удобни и меки мебели, изображения с релаксиращи асоциации и прочее.

Най-добрата репрезентация на отношението между ин и ян е познатият символ Тай-Чи – идеален кръг с два контрастни цвята – бяло и черно, които заедно създават цикъла на живота и които съдържат в себе си частица от противоположната енергия.

Източник: fengshui.about.comНяма коментари


ключови думи
фън шуй, ин, ян

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg