фирми продукти
представяме
работа
 
Бързи проекти за интериора: "Морски" аплик за стенната лампа

Добавете вкус на лято и морски спомени в интериора си - тази "морска" лампа е лесен и евтин за направа проект, за който са Ви необходими подръчни средства и малко свободно време.

морска лампа

Необходими инструменти и материали:

• електрически алплик със стъклен абажур (абажурът трябва да може да се демонтира безопасно)
• лепило
• мидени черупки (цели и неповредени; по възможност еднакви като тип)

Забележка: Изберете аплик, при който стъклото на абажура не се нагрява директно от електрическата крушка и няма опасност повърхността да се затопли твърде силно. Ако нямате достатъчно опит в работата с електрически приспособления, най-добре преди да започнете работа, както и по време на проекта, се консултирайте с някого, който има опит и знания по тези въпроси. Спазвайте всички мерки за сигурност при работа с електрически приспособления.


Инструкции:

1. Демонтирайте стъкления абажур от аплика. Започвайки от най-широката част на абажура (в случая с проекта, показан на снимката това е долната му част), залепете една редица от най-големите мидени черупки. При изпълнението на тази част се постарайте да застъпвате всяка черупка със съседните две, за да се получи непрекъснато покритие.

2. Продължете с останалата част на абажура, като залепвате и леко припокривате мидените черупки една с друга. За всяка следваща редица, заедно със стесняването на абажура, използвайте все по-малки мидички, докато го покриете целия (оставете непокрит около сантиметър в най-горната част – там, където е границата между метала и стъклото). Накрая оставете лепилото да изсъхне според инструкциите на производителя.

3. Монтирайте отново абажура. Проверете дали сте извършили правилно монтажа, за да избегнете повреда на осветителния уред. Когато лампата е включена, готовият проект осигурява в помещението мека приглушена светлина. Същата техника можете да приложите и при абажура на подходящо избрана за целта нощна лампа.

Източник: diyideas.com13 август 2009 14:11 | интересно
От: DIDI
Предполагам и твърде тежко
11 септември 2008 13:21 | интересно
От: петя
доста оригинално предложение
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
лампа, мидени черупки, абажур

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg