фирми продукти
представяме
работа
 
Оптичен полилей

Ясно е, че целта на повечето полилеи е да отразяват светлината и да създадат различна атмосфера в помещението. Говорим ли за отразяване на светлина обаче, ето този модел няма равен на себе си, тъй като е изграден основно от малки стъклени лещи за очила. Проектът е дело на дизайнера Stuart Haygarth и е представен за пръв път в края на миналата година в Лондон.

Полилеят е с диаметър 1.5 метра и съдържа общо 3 000 лещи. Авторът набавя необходимите за проекта лещи от благотворителна дейност, снабдяваща развиващите се страни с употребявани очила.Всъщност още през 2006 година Stuart Haygarth създава друг подобен проект, наречен Spectacle (името означава "спектакъл, зрелище", но в множествено число значи "очила"). Тогава създаденият полилей обаче е с различна форма и съдържа "само" 1020 двойки оптични лещи, свързани помежду си. Проектът съществува в два размера – големият е с диаметър 1 м. (в най-горната си част) и височина 2.3 м., а малкият е с диаметър 80 см., височина 1.5 м. и включва 620 чифта лещи.Източник: Stuarthaygarth.com

Забележка: Тази статия е само информативна и не рекламира дадения продукт. Екипът ни няма информация дали продуктът се предлагат на българския пазар - за допълнителна информация проверете сайта - източник.


Няма коментари


ключови думи
полилей, дизайн, осветителни тела

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg