фирми продукти
представяме
работа
 
Украсете дома си с щампована декорация – 3 част

Щампована украса за покривка

След като вече Ви показахме как да си направите щампа и как да я използвате, и след като Ви запознахме с конкретен проект - декорация на стената, сега е ред да Ви предложим проект за щамповане на покривката.

щампована декорация

Необходими материали
(освен тези, описани в проекта за направата на щампата):

• Кръгла покривка за маса - бяла
• Мерителна рулетка
• Маркер за тъкани с избледняващо мастило
• Гъвкава художническа лента с ширина 0.6 см.
• Самозалепваща се бояджийска лента с ширина 2.5 см.
• Акрилна боя за тъкани:
# тревно зелено
# морско синьо
# тюркоазено
# оранжево (тъмно и светло)
# лимонено жълто

Забележка: Използваната в проекта покривка за маса е със 20-сантиметрова падаща част, което позволява да се направи лента с щампи с ширина 15 см., както и 2 гранични ленти в тъмно оранжево от двете й страни, всяка с ширина 2.5 см. В зависимост от размерите на Вашата покривка за маса, можете да нагласите елементите на шаблона с различни размери, но с постоянно съотношение.

Първата щампа, използвана в показания проект можете да свалите оттук: https://www.diyideas.com/images/img_stamping-patterns3a_lg.jpg.

щампована декорация

Втората щампа, използвана в показания проект можете да свалите оттук: https://www.diyideas.com/images/img_stamping-patterns3b_lg.jpg.

щампована декорация

Инструкции:

1. Използвайте ромбовидните щампи и следвайте стъпки от 1 до 3 от първата част на проекта (линк), за да разчертаете и изрежете от пяна/ дунапрен/ стиропор отделните елементи. За всеки цвят направете по една широка и една тясна щампа.

2. За да създадете 15-сантиметровата лента с щампи по периферията на покривката, първо маркирайте с маркера мястото, което е на 2.5 см. от ръба, както и мястото, което е на разстояние 17.5 см. от него. Тази лента е на разстояние 2.5 см. от ръба на покривката и от ръба на масата – тези места оставяме за граничните ленти в тъмно оранжево.

3. Притиснете здраво гъвкавата лента по продължение на маркировките, за да обособите лентата. Отгоре облепете със самозалепваща се бояджийска лента, за да предпазите повърхността при щамповане.

4. Нанесете боята и щамповайте формите върху покривката, следвайки стъпки 5 и 6 от първата част на проекта („Как да създадем сами щампа”). Щамповайте формите вертикално на периферията на покривката, така че те да са разположени по цялата ширина на лентата (15 см.). Когато боята изсъхне махнете лентите.

щампована декорация
 
5. Създайте 2.5-сантиметровите ленти от двете страни на щампованата повърхност, като ги отделите с помощта на самозалепващата се бояджийска лента и нанесете боята с помощта на дунапренена четка/ валяк. Оставете да изсъхне и премахнете лентата.

Източник: diyideas.comНяма коментари


ключови думи
декорация, щампа, щамповане

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg