фирми продукти
представяме
работа
 
Онлайн калкулатор за тапети

калкулатор за тапетиДнес множество сайтове предлагат специална онлайн програма, с чиято помощ можете сами да калкулирате приблизителното количество ролки от избрания от Вас тапет, което ще Ви бъде необходимо, за да облепите стените в дадено помещение.

Тези програми са лесни за работа и имат за цел да Ви ориентират приблизително, а не да Ви дават точни количества.

Единственият недостатък на тези програми в повечето чуждестранни сайтове обаче е, че мерките там са във футове, вместо в метри. Прехвърлянето от една мярка в друга обаче е много лесна, стига да знаете тяхното съотношение.

За Ваше улеснение Ние Ви предлагаме за целта да използвате един от многото онлайн калкулатори, който можете да намерите на адрес https://www.dominomag.com/resources/calculators/wallpaper.Тук ще видите следната програма:

калкулатор за тапети

А ето и значението на тези стойности:

калкулатор за тапети

За да определите броя на ролките, трябва да измерите височината (само в рамките на повърхността, която искате да покриете, без да включвате первазите), дължината и широчината на помещението. След това обърнете метрите във футове и въведете получените стойности в празните места.

Забележка
: 1 фут = 30.48 см.(0.305 м.) и съответно 1 метър = 3.28 фута, а ако се наложи да измервате в сантиметри, то 1 см. = 0.032 фута.
Пример: Ако да речем стаята е с височина 213 см., то в съответната кутийка трябва да напишете 7 фута (приблизително).

калкулатор за тапети

След като впишете трите стойности, трябва да изберете дали ще облепите и двете стени, както по дължина, така и по ширина, или пък само едната. Можете например да сте решили да облепите с тапети само 3 от четирите стени, като оставите едната от по-дългите стени – тогава ще отбележите при „Дължина на помещението” - 1 стена, а при „Ширина на помещението” –. 2 стени. Накрая натиснете бутона "Калкулирай", за да получите стойността. на екрана ще излезе съобщение, което Ви дава информация колко ролки приблизително ще са Ви нужни за помещението.

калкулатор за тапети

Забележка: Американският стандарт (American rolls) за ролки е с ширина 27 инча (тоест 68.5 см.), а британските (British rolls) – с ширина 20.5 инча (тоест 52 см.). В България ширината на тапетите обикновено е между 48 и 53 см., тоест нашият стандарт се доближава по-скоро до британския – все пак се информирайте предварително какви са размерите на ролките, които закупувате, както и към кой стандарт са приравнени.
В случая това значи, че ще са ни необходими около 5.2 ролки. Тази стойност не включва екстри за допълнителни поправки и не изключва количеството около прозорците и вратите. В голяма част от магазините обаче ще Ви позволят да върнете излишните ролки (ако излишъкът е твърде голям), стига те да са с цялостна опаковка.Няма коментари


ключови думи
онлайн калкулатор, тапети, програма

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg