фирми продукти
представяме
работа
 
5 страхотни предложения за осветителни тела

Предлагаме Ви няколко нестадартни модела лампи, които удивляват с красотата и дизайна си.

1. Лампа ''Лилия''

Lily е настолна лампа във формата на красив цвят. Автор на дизайна е Janne Kyttanen. При създаването й са използвани съвременните технологии за създаване на компютърни 3D модели и дигитално производство. Основата на лампата е от хромирана неръждаема стомана, а абажурът – от полиамид (найлон) в цвят яйчена черупка. Използваната крушка е с мощност 20W. Височината на Lily, както и диаметърът й, е 15.2 см.

лампа Лилия

2. Лампа "Хромозома"

Формата на човешката хромозома е вдъхновила немския дизайнер Felix Stark да създаде модела, наречен Chromo. Лампата е флуоресцентна и е подходяща за монтиране както на тавана, така и на стената.

лампа Хромозома

3. Лампа "Ара"

Ara е настолна лампа с изключително модерен дизайн, която насочва светлината в конкретна посока. Горната й част е направена от метална сплав, а основата – от хромирана стомана. Лампата е дело на италианския дизайнер Philippe Starck и използва халогенна крушка с мощност 35 вата. Височината й е 56.4 см., а ширината на основата - 17.5 см.

лампа Ара

4. Абажур "Кат"

"Кат" е абажур с изключително ефирен и красив външен вид, който би бил чудесен акцент във всяко помещение. Най-интересното при него е фактът, че потребителят може да променя вида му само с помощта на ножица. Абажурът е направен от полиестерни ленти и е с размери 25 см. (диаметър) и 65 см. (височина). Препоръчителната мощност на използваната крушка е 15 вата.

лампа Кат

5. Полилей "Koura"

Автор на дизайна на „Koura” е David Trubridge. Името на полилея е вдъхновен от наименованието на вид сладководен омар със заоблена форма. Формата на модела напомня й тази на плетените кошници, използвани от новозеландците за лов на змиорки. При създаването на Koura е използвано минимално количество материал, но с цел да се постигне максимален ефект. Използваната електрическа крушка е матирана и е с мощност 100W. Височината на полилея е цели 160 см., а диаметърът й – 30.5/ 95.3 см.

лампа Коура

Източници: momastore.org, formstark.com, ylighting.com, dwr.com и boomboomroom.ru

Забележка: Тази статия е само информативна и не рекламира дадените продукти. Екипът ни няма информация дали продуктите се предлагат на българския пазар - за допълнителна информация проверете сайтовете - източници.24 септември 2008 17:12 | осветителни тела
От: Таня Димитрова Стериовска
браво, страхотен дизайн
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
лампи, дизайн, осветление

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg