фирми продукти
представяме
работа
 
Интересни решения за зеленина у дома

Ако обичате зеленината и живите растения, но нямате достатъчно място в дома си, където да ги сложите, този нестандартен модел саксия наистина би бил от голяма полза. Дизайна на продукта е създаден така, че да спести значително свободно пространство на балкона, заемайки само част от парапета. Освен това, по този начин няма да имате нужда от допълнително съоръжение, с помощта на което да прикрепите саксията, за да украсите балкона си. Идеално решение за жилища, които разполагат с ограничено пространство и нямат достъп до двор или градина.

зеленина

Това толкова функционално приспособление се нарича „On The Edge Pots” („саксии на ръба”), а негов дизайнер е Michael Hilgers. Продуктът е направен от полиетилен и е пригоден за поставяне върху парапет с максимална дебелина от 60 милиметра. Дизайнът на саксията включва две отделни прегради за насаждане на растенията. Моделът се предлага в различни цветове – оранжево, черно, зелено и бяло.

зеленина

зеленина

зеленина

зеленина

Друга интересна идея в областта на аксесоарите и озеленяването е този продукт, дело на дизайнера Kyung-Eun Oh. Тук две отделни саксии могат да си взаимодействат през стъклото на прозореца с помощта на магнити, които ги придържат една към друга. По този начин едното растение стои отвън, а другото вътре в помещението. Погледнато отстрани обаче, съчетанието между две различни растения може да бъде наистина невероятно красиво.

зеленина

зеленина

Дизайнерката Tineke Beunders пък е автор на тези очарователни саксии, наречени „Windowherbs” (от англ. window – прозорец и herbs – билки, подправки). Тук необходимите за готвене зелени подправки могат да се закупят директно в саксията. В случая саксиите са от прозрачна пластмаса и имат надпис с името на подправката, която съдържат. Освен това всяка от тях представлява сякаш отрязана по средата половинка, която може да бъде прикрепена към прозореца с помощта на гумени вакуумни вендузи. По този начин не само ще разполагате по всяко време с необходимата Ви свежа подправка, но и ще се радвате на приятна зеленина в кухнята.

зеленина

зеленина

зеленина

зеленина

Източници: blog.kaboodle.com, yankodesign.com и zodesign.nl24 септември 2008 21:00 | Hi !
От: Мари 2
От сравнително скромния си цветарски опит ще споделя нещо, което ме дразни - ярките, едва ли не сигнални, цветове на саксията!Това, че е пласмаса, едно на ръка - неприятно, но поне да не се натрапва така силно! Саксията трябва да бъде във възможно най-дискретен вид ,за да се види яркостта на цветето.
19 септември 2008 14:35 | „On The Edge Pots”
От: Мари
Чудесна ,чудесна и много навременна идея ,особено за свежите подправки и аромат в кухнята !Браво !
27 август 2008 20:53 | Интересни решения за зеленина у дома
От: Ирина
Много оригинално решение.
1 ]
3 резултата в 1 страница


ключови думи
растения, саксии, озеленяване

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg