фирми продукти
представяме
работа
 
Интериорни стратегии за малката кухня

малка кухняСъвременните жилища често съчетават толкова много функционалности, че понякога за кухнята се отделя твърде малко пространство. Ето защо ние Ви предлагаме да се запознаете с няколко стратегии за обзавеждане на подобни помещения, така че те да изглеждат по-просторни, а едновременно с това да се увеличи тяхната функционалност.

Създайте илюзията за простор

Шкафовете с нормална височина, приглушената светлина, диагоналните плочки около кухненската мивка, шкафовете в светли тонове и стъклени врати, и осветлението над мивката – всичко това спомага за „отварянето” на пространството, което създава усещането, че помещението е по-просторно.

"Изтеглянето" на пода от всекидневната към кухнята също създава усещането за безспирност. Ако настилката е разположена перпендикулярно на шкафовете, това създава усещането за по-голямо пространство между самите шкафове. Ако цветът на пода е сходен на този на кухненските шкафове, това също спомага да създадете оптически простор в стаята.

малка кухняИзползвайте максимално пространството

Коридорният способ на пространствено оформяне, който е заимстван от корабните кухни, е решение, което оставя повече пространство за кухненските шкафове, защото не се налага да покривате ъглите. Този начин на оформяне на интериора позволява много повече пространство около кухненската мивка и местата за готвене.

Всеки сантиметър от малката кухня трябва да бъде използван рационално и ефективно. Подвижните рафтове в ниските шкафове осигуряват повече пространство, тъй като могат да се издърпват напред. Вграденото в кухненските шкафове кошче за смет спестява от ценното подово пространство. В предната част на мивката може да добавите чекмедже, отварящо се по диагонал, където да поставите гъбите и телчетата за миене на съдове – така ще оползотворите малкото пространство там, а достъпът до тях ще е много лесен.

Вземете предвид линиите на движение

Линиите на движение трябва да се вземат предвид още при изготвянето на план на кухнята – там, откъдето ще преминават хората, към друга част на кухнята или по посока на друго помещение, трябва да бъде изчистено от ненужни предмети.

Примери:

 малка кухня

Изтеглянето на настилката в кухнята уеднаквява.

 

 

 

 малка кухня

Ако цветът на пода е сходен на този на кухненските шкафове
и е поставен перпендикулярно на тях,
това създава усещане за пространственост.

 

 

 

 малка кухня

Тези ниски шкафчета над мивката са издърпани съвсем леко
назад и са им добавени стъклени врати, за да се създаде
усещане за дълбочина.

 

 

 

 малка кухня

Има много пространство за приготвяне на храната около мивката.

 

 

 

 

 малка кухня

Подвижните рафтове използват всеки сантиметър от пространството
и
са лесни за достъп.

 

 

 

 малка кухня

Вграденото кошче за смет улеснява движението из помещението, тъй
като спестява подово пространство.

 

 

 

 малка кухня

Отварящото се по диагонал чекмедже пред мивката събира
гъбите и телчетата, за да са лесни за достъп.

 

 

 
Източник: www.diynetwork.comНяма коментари


ключови думи
интериор, кухня, ограничено пространство

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg