фирми продукти
представяме
работа
 
Идеи за кухнята: Как да си направите подвижен рафт под шкафа

В кухнята никога няма достатъчно място, затова винаги има нужда от няколко хитри трика, с чиято помощ да спестите свободно пространство, да улесните работата си и да въведете ред в кухненския хаос. Предлагаме Ви лесен и бърз проект за направата на подвижен рафт, монтиран под кухненските шкафове – върху него можете да поставите готварската си книга, докато осигурявате продуктите или докато готвите.

подвижен кухненски рафт

Рафтът заема много малко място, но ще се превърне в интересен и полезен атрибут във вашата кухня. Когато имате нужда от него само трябва да го издърпате напред, а когато привършите можете да го приберете без проблем, благодарение на специалните подвижни панти с пружини.

Проектът показва техниката на направа на рафт, заемащ мястото под един шкаф, но с малко повече въображение Вие можете да го превърнете в цяла платформа, върху която да държите големи готварски книги, приборите за хранене и дори подправките.

Необходими материали:
● шперплатова плоскост с дебелина 1.3 см.
● лепило за дърво
● пирони
● циркуляр
● дървени летви за облицовката
● машинни болтове с шайби и контрагайка
● подвижни панти

Инструкции:

1. Срежете шперплатова плоскост до желаните размери (спрямо пространството, с което разполагате под кухненския шкаф). При нарязването плоскостта трябва да бъде с гладката страна надолу, а ръбовете не трябва да са скосени.

подвижен кухненски рафт

2. Залепете с лепило за дърво и заковете с пирони ръба (2 х 2 см.) към предната част на основата от шперплат. Ако ще поставяте върху рафта нещо различно от книга – например прибори за хранене, е добра да направите ръбовете малко по-високи, за да избегнете риска от падане на предметите. След това я облицовайте от всички страни с L-образните летви за облицовка – залепете ги и ги заковете с 3d довършителни пирони.

подвижен кухненски рафт

3. Монтирайте пантите към базата с помощта на винтове за дърво. Поставете конструкцията на избраната позиция под шкафа и отбележете местата на дупките за скобите (за тази част ще се наложи да повикате още един човек). Пробийте дупките на отбелязаните места и монтирайте скобите към шкафа с помощта на къси машинни винтове с шайба и контрагайка.

подвижен кухненски рафт

Ето и подробна схема на подвижния рафт:
Забележка: Размерите могат да се променят спрямо различните пространства и различните цели, за които ще използвате рафта.

подвижен кухненски рафт

По материали на Рийдърс Дайджест (www.rd.com)26 ноември 2008 21:10 | супер
От: МиткоСупер
Готиното си е готино
13 октомври 2008 09:26 | профили
От: comfort
Вижте сайтовете и информацията за някои от фирмите, които предлагат обков за мебели и които имат профили тук - те може би предлагат такива панти. Отидете на категория Мебели, подкатегория Обков за мебели (горе - вляво на сайта; https://www.comfort.bg/bg/фирми/обков-за-мебели.html) или потърсете по ключова дума (горе - вдясно).
12 октомври 2008 05:43 | Откъде панти?
От: ionstorm
Всичко много гот, ама къде в БГ има такива панти?
22 август 2008 15:32 | Supersko :)
От: Brisconty
Pove4e mi haresa statiqta za abajurite, ama i tazi si q biva :)
1 ]
4 резултата в 1 страница


ключови думи
кухня, шкаф, подвижен рафт

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg