фирми продукти
представяме
работа
 
Система за готвене със слънчева енергия

соларен уред

Ако сте от онези хора, които имат особено изострено съзнание относно глобалното замърсяване и пестенето на ресурси, то този продукт определено ще Ви допадне. Той е дело на  корейския дизайнер Koo Ho Shin и се нарича Solar Cooker (solar – „слънчев” и cooker – „готвач, уред за готвене”).

Уредът използва за приготвянето на храна единствено слънчева енергия, спестявайки средства за електричество или газ, като едновременно с това се грижи за околната среда. Той е една напълно приложима алтернатива на познатите източници на енергия. Ядрото на Solar Cooker се състои от стъклена сфера, която създава ефект, подобен на парниковия. Поставена в нея, храната се приготвя евтино, лесно и здравословно.

соларен уред

Недостатъкът на повечето уреди, които работят със слънчева светлина е фактът, че те трябва да имат достъп до постоянна силна светлина. Solar Cooker обаче има решение на този проблем – неговите специални рефлектори, наподобяващи цветчетата на слънчоглед, улавят слънчевите лъчи и увеличават тяхната интензивност. Когато уредът не се използва те са прибрани, а при употреба се разгръщат по посока на часовниковата стрелка. Технологията на слънчевите рефлектори е създадена така, че те могат сами да се нагласят спрямо светлината, за да улавят различно количество. Така се регулира по-високата или по-ниска температура, необходима за приготвянето на даденото ястие.

соларен уред

Източник: pasly.com

Забележка: Този артикул се предлага от чуждестранна компания и няма информация да се внася в България. Целта на тази статия не е реклама на продукта, а представяне на любопитна информация.Няма коментари


ключови думи
слънчева енергия, солар, енергия

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg