фирми продукти
представяме
работа
 
"Топящи се" лампи

лампа

Дизайнер на този модел лампа, която сякаш се разтапя постепенно във въздуха, е германецът Daniel Becker. Идеята на модела е да се предложи една по-различна интерпретация на класическия полилей. Дизайнерът е експериментирал с различни форми на абажура, така че светлината да се отразява по различни начини в цялото помещение. Създадена е и определена оптическа нестабилност – линията на плоскостта е по-дебела в единия край и по-тънка в другия. Тази особеност обаче, която не е видима от пръв поглед, е всъщност причината за съществуващия баланс.

лампа

лампа

При изработката на необикновената лампа, дизайнерът е използвал така разпространената напоследък технология LED, основаваща се на множество светодиоди. Тя позволява осветителните елементи да бъдат разположени зад самото стъкло, тъй като светодиодите отделят много ниско количество топлина. Размерите на модела са 110 х 80 х 70 см.

лампа

лампа

Същата идея, но реализирана по различен начин, е приложена при един друг модел осветление, този път създаден от тайландската компания Propaganda. Нейният външен вид наподобява електрическа крушка, която сякаш се топи върху масата. На пръв поглед човек наистина може да се заблуди, че се случва някакъв феномен, но отблизо се вижда, че всъщност „разтопената” част е направена от специална еластична повърхност.

лампа

лампа

Източник: danielbecker.eu и propagandaonline.com21 август 2008 11:08 | лампи
От: Веси
Много оригинално !!!
20 август 2008 23:58 | light
От: melt
Super! :D
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
лампа, нестандартни лампи, дизайнерски модели

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg