фирми продукти
представяме
работа
 
Как да си направите сами нестандартен абажур

Показаните на снимката полилеи с нестандартна декорация не са част от колекцията на дизайнерска компания – те са резултат от проект „Направи си сам”, който и Вие можете да изпълните.

абажур

За целта са Ви необходими подръчни материали и разбира се основа – обикновен стъклен или керамичен полилей в избраната от Вас форма и с гладка повърхност (използваните тук лампи са на Икеа). Резултатът е удивителен – лампа с уникален дизайн и страхотна текстура, създадени с малко средства и много творчество.

абажур

Проектът може да бъде приложен и върху подходящи като структура абажури на настолни и стенни лампи.

Необходими материали:
• неукрасен абажур с гладка повърхност (обърнете внимание абажурът да бъде с такава форма, че при украсата филцът да не е твърде близо до нагревателя/ крушката, тъй като може да се запали; при направата на проекта отделете специално внимание на безопасността при работа на бъдещата лампа)
• филц (около 1- 1.5 м. или около 20 парчета от специализиран магазин)
• пистолет за течен силикон
• ножици

Инструкции:

1. Нарежете филца на множество кръгчета с диаметър около 2.5- 5 см. Не е необходимо те да са идеални като размер и форма, особено ако искате да направите проекта, показан на снимката по-долу, при който кръгчетата се поставят сбито.

2. За да направите дизайна, показан по-долу, напомнящ сметанова торта, сгънете едно филцово кръгче наполовина и поставете малка чертичка силикон в средата та сгъвката. Поставете кръгчето върху повърхността на абажура и притиснете внимателно сгъвката. Продължете по същия начин и с останалите кръгчета, като добавите такава гъстота, каквато пожелаете, като ги застъпвате едно с друго, докато запълните цялата повърхност на абажура. Оставете да изсъхне за няколко дена.

абажур

3. За да направите проекта в бял филц, започнете със залепването на филцовите кръгчета от най-външния слой и работете към центъра. Поставете по една малка капка течен силикон върху гърба на всяко парче филц и го поставете на конкретното място върху абажура. По същия начин поставете и останалите кръгчета, като ги застъпвате едно с друго на случаен принцип, докато запълните цялата повърхност на абажура. Оставете да изсъхне добре за няколко дена.

Източник: www.designspongeonline.com4 декември 2009 15:39 | отговор
От: comfort
Филцът се продава оцветен, но предполагам, че може да се боядисва с боя за вълна, тъй като той се прави по принцип от вълнен материал.
4 декември 2009 15:11 | nestandarten abagur
От: reni
ne se li boiadisvat kragchetata ot filc i moge li da se boiadisat i s kakvo
9 октомври 2008 19:34 | СТАРХОТНО
От: огнян
ТОВА ПРОСТО Е СТРАХОТНА ИДЕЯ. СМЯТАМ ДА Я ПРИЛОЖА
1 ]
3 резултата в 1 страница


ключови думи
абажур, проект, филц

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg