фирми продукти
представяме
работа
 
Направи си сам: Декоративна висяща кошничка

висяща кошница

Няколко висящи кошнички, пълни с цветя и свежа зеленина, могат да преобразят напълно градината, верандата или терасата в дома Ви. Ако съчетаете правилно растенията, ще се сдобиете с прекрасен аксесоар, който ще Ви радва месеци наред с красотата си. Освен това кошничката е изключително лесна и евтина за направа, а изработката й може да е истинско удоволствие за Вас. Верижката трябва да бъде предварително монтирана стабилно към 3 или 4 места върху ръба на избраната кошничка.

Стъпка 1
Поставете в избраната от Вас кошничка (в случая тя е с диаметър 30 см.) облицовката. Тук е използван плат, изтъкан от кокосови влакна, но Вие можете да използвате всякакъв друг естествен материал. За да може облицовката да легне плътно в кошничката, направете малък разрез откъм външния й ръб и застъпете излишното количество.

Стъпка 2
Върху облицовката поставете найлонова подложка, предварително пробита на няколко места (дренажни дупки). Това ще предпази почвената смес от изсъхване в по-горещо време.

Стъпка 3
Използвайте влажна почвена смес, по възможност обогатена с тор и задържащи влагата съставки. С тази смес напълнете облицованата кошничка на ниво около 6 см. от ръба.

висяща кошница

Стъпка 4
Изберете един вид пълзящо растение с красиви листа – например женско биле или пък плектрантус. Започвайки от ръба на кошничката, засадете 4 растения покрай самия ръб, на разстояние едно от друго 20- 22 см.

Стъпка 5
Изберете един вид цъфтящо годишно растение, което да се спуска от ръба на кошничката. Добър избор за местата, където има много слънце са калибрахоата, мини петуниите и пълзящата вербена (върбинка). Засадете 3 или 4 растения между и леко встрани от пълзящите растения (стъпка 4).

висяща кошница

Стъпка 6
За да завършите кошничката засадете един вид туфесто растение, цъфтящо нагъсто – например лобелия или биденс, както и едно или две изправени цъфтящи едногодишни растения – например здравец или салвия. Запълнете празнините между растенията с почвена смес и леко изравнете. Накрая полейте обилно.

висяща кошница

Стъпка 7
Изберете подходящо място, където да поставите готовата висяща кошничка и я монтирайте стабилно там. За поливането на растенията в нея можете да използвате специален накрайник – пръчка. Не забравяйте да подхранвате редовно почвата с помощта на течни (или разтворими във вода) торови препарати.

висяща кошница

Източник: diy.homedepot.caНяма коментари


ключови думи
кошничка, цветя, градина

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg