фирми продукти
представяме
работа
 
"Това е и неговата къща" или как да създадете интериор, подходящ и за мъжкия вкус

дизайн за двамаДекоративни възглавници на розички, керамични кукли, дантелени воали върху леглото, мънистени абажури и стени в лавандулово – всички тези елементи може да доставят удоволствие на женската половина на човечеството, но определено не се нравят особено на мъжете.

Що се отнася до общия дом, борбата между мъжките и женските вкусове се води от десетилетия и все още продължава. И все пак винаги може да се намери компромис между понякога твърде различните стилове и да се създаде интериор, в който и двамата ще се чувстват в свои води. Предлагаме Ви няколко идеи, които да хвърлят „мост” между двата „бряга” в името на хармоничното съвместно съжителство.

Цветове и шарки

дизайн за двамаЦветовете имат огромно въздействие върху цялостния стил на интериора. Дори без да мислим твърде стереотипно, повечето мъже не биха се чувствали твърде удобно да поканят приятелите си за мача в помещение със стени, боядисани в розово. Всъщност, дори да зачеркнем розовото от списъка с възможни цветове за общия интериор, в него все още остават лилавото и всякакъв вид тапети с флорален мотив. Затова пък неутралните тонове са много подходящи – от една страна те се съчетават добре с останалите елементи на интериора, а от друга – задоволяват и двамата партньори. Това са да речем слоновата кост, бежовото, пастелно зеленото, шоколадовото и цвят капучино. Ако тези нюанси господстват във фона на помещението, спокойно можете да добавите няколко фини щрихи от по-ярките нюанси – например пурпурна бродерия върху бежовите възглавници, декоративна възглавничка за канапето в нежно розово или пък съчетание от възглавнички в сребристо и лавандулово.

Най-добрият вариант е да изберете няколко от цветовете, които и двамата харесвате, но такива, които се съчетават добре един с друг. Така например, дори ако изберете синия цвят за стените в стаята, ако се спрете на бебешко син нюанс, Вашата половинка надали ще бъде особено очарован. Затова е по-добре да се спрете на някой от по-тъмните нюанси на синьото. От друга страна силните, наситени цветове, изразени чрез внимателно избран десен, са един отличен начин да се обзаведе стая така, че да се хареса както на жените, така и на мъжете. Ако не постигнете консенсус относно неутралните цветове, можете да изберете някоя по-смела цветова схема – например съчетание от червено, бяло и черно. Горско зеленото от своя страна може да се е поизтъркало през последните години, но пък е подходящ избор за мъжете, които харесват някои по-нежни и женствени нюанси, каквито са да речем млечно бялото или слоновата кост.

дизайн за двамаВъпреки, че се считат за чисто женски елемент, цветята също могат да бъдат внесени в интериора така, че да не напластяват в него твърде много женственост. Докато например тапетите, осеяни с малки цветчета и розови пъпки носят подчертано женствен стил, то големите групи от цветя в земни нюанси или тъмни цветове могат да се превърнат в компромисен вариант за интериора. И все пак, ако не сте наистина голяма любителка на флоралните мотиви, по-добре е да ги избягвате при избора на тапети и обшивки. Добър избор е обшивката за стената, изобразяваща да речем верига от листа на бръшлян или друг вид зеленина – тя би придала на декора повече хармония между стиловете на двата пола, превръщайки се в чудесен избор за тапети на райета или с текстурен дизайн.

Цветните елементи могат да бъдат внесени в интериора и по един по-фин начин – така например вазите със свежи цветя са приятен елемент във всяко помещение и се приемат добре и от двата пола. Все пак е добре да не прекалявате с розовите нюанси, а да акцентирате повече върху смесените букети, в които сте добавили повече зеленина. Ако пък по-голяма част от интериора в стаята е решена в неутрални нюанси, можете да си позволите да включите в него флорални мотиви като акцент. За пода също можете да изберете килим с флорален мотив, който да се превърне във фокусна точка на помещението, стига той да е основно в земни тонове.

Мебели и аксесоари

дизайн за двамаВнимателният избор на мебелировката е от основно значение за комфорта на мъжете – както физически, така и психически. Столовете с богата украса и малките кокетни канапенца определено не са нещо, което повечето мъже биха приели на драго сърце. Колкото обаче и да е важен стилът на мебелите (изчистен и без претрупаност), от още по-голяма важност са техните размери – те трябва да са достатъчно големи, за да побират безпроблемно членовете на домакинството. Казано по друг начин – за жените е от съществено значение как ще изглежда да речем бъдещото канапе, но за да се хареса то и на двамата партньори, канапето трябва да е удобно, за да може мъжът да се разположи удобно в него и да стои с часове в него.

Що се отнася за масите, столовете и останалите мебели от дърво, за мъжете е най-важно те да са достатъчно здрави и стабилни при употреба. Най-добре е да замените мебелите с множество орнаменти с такива, чиито линии са изчистени – с елегантни извивки и прости акценти. Добре е да изберете странични масички и масичка за кафе, които са с гранитен плот или такива с опростен дизайн, правоъгълни крачета и класическа форма на плота. Твърде правите и еднообразни линии можете да омекотите с елегантна покривка, стъклена ваза или пък красива настолна лампа. Ключът към хармоничният дизайн е в това да не оставите в помещението да господства нито един от двата стила – мъжки или женски, избягвайки каквито и да било крайности.

Що се отнася до аксесоарите и украсата на всекидневната, избягвайте твърде сантименталните елементи – подходящ избор са интересните керамични съдове или фигурки от кристал или цветно стъкло. Аксесоарите трябва да бъдат по-скоро интригуващи и интересни, отколкото красиви и фини – например орнаменти от различни култури. Предпочитани материали тук са дървото, керамиката и цветното стъкло.

И накрая, когато става дума за разнообразието от украса за стената, то тук вероятно малко ще се затрудните при търсенето на такива, които ще се харесат и на двата пола. Според стереотипите мъжете харесват животински изображения и фигури (но не и във варианта на сладко зайче или пиленце), както и природни пейзажи. Жените пък обикновено предпочитат градинските мотиви и китните селца с кокетни къщички. Ако не намерите вариант, който да харесва и на двамата, опитайте чара на морските пейзажи (но може би без участието на кораб, който пък е твърде мъжествен символ). Друг добър избор са архитектурните и градските мотиви, особено ако са свързани с някое световно известно място или забележителност.


Източник: www.doityourself.comНяма коментари


ключови думи
дом, интериор, декорация, цветове

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg