фирми продукти
представяме
работа
 
Идеи за интериора: "Дръвче" върху стената

стена

Този невероятен дизайн можете да постигнете и сами – с малко боя, въображение и подходящи шаблони. Обикновено думата "„шаблон" предизвиква асоциация с някакъв повтарящ се образ, но в този случай резултатът далеч надхвърля тази матричност. Тук шаблоните представляват отделни части, които се нанасят на етапи, а цялостният образ се "съшива" спрямо Вашето желание и въображение.

Използваният тук мотив е на стилизирано цъфнало черешово дръвче, което може да бъде създадено по различен начин – така, както истинските дръвчета протягат клоните си в различни посоки, за да създадат уникална дървесна корона. Вие решавате каква площ от стената да покриете, колко клончета да поставите, с каква дължина да са те и с каква гъстота да бъдат цветчетата по тях.

При изработката на щампата се използва хартия за чертане, но тя служи по-скоро като опорна точка при придвижването по стената, отколкото като водач, тъй като тук няма нужда от разчертаване на цялата стенна повърхност. При поставянето на светлосенките винаги започвайте с най-светлия нюанс и завършвайте с най-тъмния. Грешките при щамповането могат да бъдат поправени лесно с четка за боя или като се нанесе щампата повторно.

Необходими инструменти и материали:

• избран шаблон/ шаблони (в случая - ''Черешов цвят'')
• лепило – спрей за шаблони
• ролка хартия за чертаене (60 см.)
• латексова боя с матов завършек  - в 2 цвята (за база и за покритие)
• самозалепваща се бояджийска лента (не много лепкава) – с ширина 5 см.
• четка за шаблони
• малка четчица за боички
• заострена четчица за украсяване (5 см.)
• валяк за боядисване с диаметър 23 см.
• молив
• ножици
• поднос за боята
• чисти парчета плат или хартиени кърпи


Инструкции:

1. Трасирайте отделните части на мотива

Върху хартията за чертане (парче с дължина около 1 метър, залепено за стената) поставете отделните сегменти на щампата спрямо собственото си въображение и разпределението в помещението. Използвайте отделни шаблонни сегменти или нарежете на части готовия голям шаблон. Използвайте молив, за да очертаете разпределението на цялостния мотив, съчетан от отделните елементи.

стена

Започнете с по-големите клончета, които се „спускат” от тавана или иззад прозореца, а след това редувайте цветове и малки клончета, за да създадете дългите дървесни клонки по стената. От време на време припокривайте клончетата с цветчета и листенца.

2. Нанесете боята

стена

Когато сте доволни от резултата, свалете хартията за чертане и я използвайте за справка при щамповането. Потопете четката за шаблони в първия цвят боя и я забършете леко в парцалче, за да махнете излишъка и да разпределите боята по цялата четка. Поставете и задръжте шаблона на позиция (или го залепете леко за стената като нанесете малко от специалното спрей-лепило) и с леки кръгови движения запълнете с боя дупките на шаблона. Преди да поставите следващия шаблон отгоре, оставете боята да засъхне. След като сте създали основата на отделните мотиви – например базовото клонче, можете да се преместите на друго място върху стената, докато изчакате боята върху първото да изсъхне.

3. Изпипайте детайлите

Когато стигнете до края на дадено клонче, започнете да нанасяте боята само върху отделни части на шаблона – така ще постигнете по-реалистичен ефект, пресъздавайки младите крехки листенца в края на клончетата. Можете да изолирате част от шаблона като я облепите с малко самозалепваща се лента – така ще обработите само онази част от него, която искате, без да рискувате да направите грешка. За още по-реалистичен ефект можете да направите отделни щампи на цветчета на разстояние от самите клони, за да се създаде ефект сякаш те току-що са се отронили от дръвчето.

стена

Изпипайте детайлите с помощта на тънка четчица за боички. Например можете да запълните местата, където се припокриват цветовете и клоните. Така ще придадете на дизайна повече достоверност и текстура. Накрая махнете настрани всички шаблони и оставете боята върху цялата стена да изсъхне.

Източник: diy.homedepot.caНяма коментари


ключови думи
интериор, дизайн, стена

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg