фирми продукти
представяме
работа
 
Първи стъпки във фън шуй

фън шуйФЪН ШУЙ е дълбока и необхватна философия. Предложените по-долу съвети са малка, но съществена и лесно приложима част от древното изкуство на ФЪН ШУЙ, обогатени със съвременен опит. Сериозният подход към приложението на ФЪН ШУЙ предполага допълнителна работа, за да стане домът или офисът благотворно място за живот и работа. Това са първите стъпки - важни и ползотворни, но лесни и разбираеми.

1. Разчистване на дома

Нещата, които са повредени, счупени или не се използват повече от две години, е най-добре да се изхвърлят. Изчиствайки дома си от ненужните вещи, ние освобождаваме място за новото в живота си. Във ФЪН ШУЙ домът се дели на сектори и всеки сектор е свързан с определена сфера от живота. Безпорядъкът или претрупването на мебели и вещи в който и да е сектор, води до застой на енергиите и се отразява зле в съответната сфера от нашия живот. Може да се започнете с един шкаф или пък с една стая. Добре е да се махнат от дома всякакви предмети, които са свързани с неприятни за нас спомени. Ако направите чистката с удоволствие, скоро след това нещо ново и хубаво ще ви се случи.

2. Не гответе в лошо настроение

Храната попива околната енергия, а ние, приемайки храната, получаваме заедно с калориите и витамините също и съответната енергия. По същата причина не се препоръчва гледане на телевизия по време на ядене, особено на филми с агресия или предаване с лоши новини и емоции. Храната, която е благословена с молитва е много по-хранителна и пречистена.

3. Печката – символ на богатството

Затова тя трябва винаги да е чиста и котлоните да са в изправност. Добре е да се използват всички котлони на печката, за да идва богатството от няколко места.

фън шуй4. Снимки на починали роднини

Не е желателно да се държат на видно място снимки на починали роднини. Освен това махнете от портфейла си собствените снимки, както и снимките на деца и близки. Снимките са носител на информация за човека, а парите са с ниска вибрация и негативно излъчване, натрупано от хората, които ги използват.

5. Цветята

Традиционни за българския дом са: здравец, мушкато, индрише. Те имат силна и хубава енергия, която пречиства, оздравява и предпазва. Хубаво е да имаме вкъщи няколко от тях. Друг вариант е използването на етерични масла.


фън шуй6. Проверка на дома

* Огледало срещу входната врата - връща енергията, която влиза през входната врата обратно.
* Огледало в спалнята - води до неспокоен сън и проблеми с изневярата.
* Санитарен възел в центъра на дома.
* Легла под скосени тавани или под греди - скосените тавани притискат аурата на човека, а гредите излъчват остронасочена енергия, която също влияе зле на аурата; в резултат на това човек се чувства зле на сутринта, недоспал и с болки в тялото под мястото на гредата.
* Съседство на дома с болница, гробище, голямо кръстовище, сграда с ръб към нашата и др.

Всяко от тези положения предизвиква определени проблеми и съответно има нужда от корекции.

7. Защита на гърба

Човек се чувства добре, ако има т.нар. “защита на гърба”, т.е. с минимално завъртане на главата да може да види вратата на стаята. Това касае най-вече положението на леглото и на бюрото. Често се греши при разполагането на бюрото - добре е то да е перпендикулярно на прозореца, като при това от него се вижда вратата на стаята.

Автор: инж. Елза Панайотова - Фън Шуй експерт14 юни 2009 08:45 | хармония
От: Албена Георгиева
не зная дали всичко което казват е вярно, но сама се убедих, че тази философия помага всичко около нас да си бъде на място. Оказва се, че след като почистих своя мини апартамент/50/кв.м и се освободих от куп ненужни неща аз самата се почуствах по-добре. А, дали това ще донесе късмет и здраве- дай боже. харесва ми идеята, за красотат и хармонията между предметите и нашите емоции. Има куп препоръки, които поред мен в България не са изпълними, но най-простичките са много лесни и приятни порядки. Всичко да е подредено, чисто, с много цветя, може и аквариум с рибки/близо до природата/, да има много светлина, свещи . не е трудно, а резултатът е една приятна атмосфера и усмихнати обитатели. Аз това направих и се опитвам да съм последователна. Съвет- не изпадайте в крайности, много затормозяват всичи правила, а се забавлявайте докато преодреждате своята къща.
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
фън шуй, първи стъпки

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg