фирми продукти
представяме
работа
 
Създайте за децата си безопасна домашна среда

сигурност за децата у домаМалките деца имат неутолимо желание да изследват, да се завират навсякъде и да изпробват как работят предметите около тях. Те обаче най-често нямат почти никаква представа за рисковете и опасностите, които може да крие тази любознателност, дори когато се намират в собствения си дом.

Според статистиките, неприятните последици от нещастните инциденти в дома са повече на брой от последиците за здравето на детето от всички болести през детството взети заедно. За съжаление няма как да да бъдете до детето си всяка една секунда, затова е добре да направите всичко възможно да подсигурите дома си срещу различните рискове от инцидент, така че да бъдете поне малко по-спокойни, когато оставяте детето без надзор за няколко минутки.

Има някои основни правила за обезопасяване на къщата, някои от които вероятно всички млади родители знаят. Всички те, съчетани с постоянната бдителност и наблюдение на родителите, намалява значително риска от инциденти.

Ето какво можете да направите по въпроса:

сигурност• Поставете на недостъпно за децата място и заключете стабилно всички отровни вещества и препарати, както и всички опасни предмети/ инструменти. Редовно се справяйте с безпорядъка, а ценните предмети съхранявайте на сигурни места.

• Намалете температурата на загряване на водата на не повече от 120 градуса.

• Поставете предпазители на дръжките на вратите, така че децата да не могат да влизат в помещения, които носят опасности за тях – можете да ги заключите или да ги завържете с нещо, така че да не могат да се отварят от малките деца. Ако обаче вратата е към изхода от жилището, уверете се, че по-големите деца знаят как да я отворят в случай на спешност. Същото се отнася и за прозорците.

• Обсъдете пътищата за бягство при спешен случай с всички членове на семейството. Дръжте стълбите за слизане близо до спешните изходи и най-важното – залепете на видно място всички спешни телефони, така че да са под ръка на цялото семейство.

сигурност• Инсталирайте детектор за дим на всеки етаж в дома си, на местата, които представляват най-голяма опасност за възникване на пожар (например местата за готвене и отопление). Това е важно не само за децата, но и за цялото семейство.

• Поставете на контактите пластмасови предпазни капачета – така децата няма да могат да достигнат лесно до контакта и да рискуват да ги хване ток. Подсигурете и всички неизползвани контакти и най-вече местата, където има оголени кабели.

• Проверете разстоянието между прътите на леглото/ кошарката – те не трябва да са на разстояние един от друг повече от 6 см. Всъщност уверете се, че всички бебешки мебели и принадлежности са направено според здравните изисквания за безопасност (можете да се информирате по този въпрос в съответните служби).

сигурност• Поставете специални резета на вратите на шкафовете и чекмеджетата – особено на тези, които съдържат чупливи, дребни или опасни предмети.

• Поставете подложки върху острите ръбове на мебелите - например с помощта на дунапрен или специални ъглови протектори. Махнете или инсталирайте стабилно върху пода подвижните килими или кабелите, които могат да спънат детето.

• Оградете басейна, градинското езеро и изобщо всички опасни места в и около дома си. Височината на оградата трябва да е поне 120- 150 см., а вратата е добре да се затваря сама, в случай, че забравите да я затворите при излизане.

• Проверете местата за игра навън – премахнете стърчащите болтове и пирони, затегнете хлабавите гайки и поставете настилка, която не се хлъзга – както върху местата за игра, така и върху стъпалата. Тапицирайте твърдите седалки на мебелите с меки материи и ги монтирайте стабилно към земята, за да не могат да бъдат прекатурени.

• Подсигурете шнуровете на завесите като ги завържете или закачите нависоко. Самите завеси също е добре да бъдат прибрани, когато децата са наблизо, за да не ги дръпнат и съборят върху себе си.


Източник: www.hometips.comНяма коментари


ключови думи
деца, безопасност, дом

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg