фирми продукти
представяме
работа
 
Как да си направите акрилна венецианска мазилка с многоцветен ефект

акрилна венецианска мазилкаЕфектът на венецианската мазилка подчертава визуално текстурата на стената. Вече Ви показахме един проект за направата на фалшива венецианска мазилка, сега ще Ви покажем един малко по-различен вариант.

Резултатът във всички случаи е страхотен – само с помощта на разноцветна готова смес и шпатула, Вие създавате съвършено нов релеф върху стената, а оттам и напълно различна атмосфера в помещението. И всичко това без трудоемкото нанасяне на гъстата мазилка на циментова основа или пък такава, направена от хоросан и мраморен прах (както се прави класическата венецианска мазилка), тъй като много от съвременните варианти са на акрилна основа и се нанасят бързо и лесно, сякаш използвате обикновена боя.

Този проект е базиран на нанасянето и застъпването на няколко пласта разноцветна акрилна смес за венецианска мазилка – с помощта на шпатулата и избраните цветове, Вие можете да създадете различни ефекти и текстури. Тук са използвани 3 различни цвята, подбрани така, че да се създаде видим контраст, но те могат да се заменят и с няколко нюанса на един и същ цвят, за да се омекоти крайният външен вид.акрилна венецианска мазилкаНе забравяйте обаче, че смесването на цветове понякога води до неочаквани резултати – например смесването на нюанси, които са противоположни в цветовия кръг създават сиво. Затова колкото по-контрастни цветове използвате, толкова по-малко трябва да ги размесвате върху стената.

Въпреки, че крайният резултат изглежда сложен, изпълнението на проекта не е никак сложно. Не е необходимо да обработвате повърхността с шкурка, а само да я нанесете с шпатула върху стената. Тъй като шарката се поставя на случаен принцип, от време на време е необходимо да отстъпите назад и да прецените дали резултатът Ви харесва.

Необходими инструменти и материали
:
• готова акрилна смес за венецианска мазилка
• стоманена шпатула със заоблени ръбове и ширина около 15 см.
• памучни парчета плат
• гумени ръкавици
Инструкции
:

1. Подгответе стената по указания върху опаковката на сместа начин – обикновено върху съществуващата боя се нанася грунд (PVA).

2. С помощта на шпатулата нанесете първия цвят от венецианската мазилка върху няколко различни места от стената.

акрилна венецианска мазилка

3. Покрийте част от „голите” места върху стената с втория цвят, застъпвайки леко първия цвят.

акрилна венецианска мазилка

4. Попълнете останалата чат от стенната повърхност с третия цвят мазилка, като застъпвате частично и другите два цвята.

акрилна венецианска мазилка

5. Минете с шпатулата върху местата, където граничат различните цветове, за да ги смесите леко. Ако искате дизайнът да бъде с вертикална насоченост, движенията на шпатулата трябва да са основно нагоре и надолу. леко изгладете твърде изпъкналите места, тъй като те вероятно ще се напукат при изсъхването на материала, но не се стремете да постигнете твърде голяма гладкост.

акрилна венецианска мазилка

6. Когато стигнете до ъглите, използвайте шпатулата, за да пренесете излишъка от материал върху съседната стена.

акрилна венецианска мазилка

7. Използвайте ръката си (с ръкавица), за да омекотите мазилката в ъглите.

акрилна венецианска мазилка

8. Повторете стъпките от 2 до 7 и за останалата част от стената.


Източник: www.hometips.comНяма коментари


ключови думи
венецианска мазилка, дизайн, стени

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg