фирми продукти
представяме
работа
 
Идеи за интериора: "Хартиен" дизайн за стената

дизайн с хартия"Хартиеният" ефект на декорация се постига като се притисне нагънат лист хартия или парче намачкан плат върху все още неизсъхналата боядисана повърхност. Ефектът е още по-интересен, ако върху стената са нанесени предварително повече от един цвят, така че при използването на техниката те се смесват хаотично. Крайният резултат е покритие с богата текстура и нетрадиционен завършек.

Използваните материали могат да бъдат различни – тънък найлон, парчета плат (дори дантела) или пък гланцирана страница от списание, намачкана и разгъната отново. При използването на списание например, част от мастилото също може да се пренесе върху стената, което може да допринесе допълнително за нестандартния завършек.

Необходими инструменти и материали:

* Базова боя (цвят яйчена черупка)
* Самозалепваща се бояджийска лента
* Боя в различни цветове + гланц
* Валяк за боядисване (по 1 бр. за всеки цвят)
* Панери за боята (по 1 бр. за всеки цвят)
* Материал за „щамповането” – гланцирани страници от списание
* Прозрачен завършек – акрилен лак или шелак
* Четка или валяк за прозрачния материал за запечатване на повърхността
* Гумени ръкавици


1. Подгответе повърхността за нанасянето на покритието и нанесете 2 пласта от базовата боя. Оставете да изсъхне напълно.

2. Поставете самозалепваща се лента по периферията на всяка стена. Ако ще използвате същата техника за декорация и на останалите стени, няма нужда да облепвате ъглите.

3. Намачкайте няколко страници от списание и ги разгънете отново, без да изпъвате получените гънки. Подгответе сместа за нанасяне като сместите всеки от цветовете с гланц. С помощта на отделни валяци нанесете всеки цвят на отделни участъци от стената – най-добре е да направите няколко застъпващи се цветни блокчета с различни размери на площ около 1 х 1 м.

дизайн с хартия

4. Притиснете един от листовете към боядисаната повърхност – причината стената да се обработва постепенно (на сектори по 1 кв.м.) е в това, че тази техника изисква много бързо създаване на десена, тъй като боята трябва да се оформи още преди да е засъхнала. След като поставите първия лист, поставете и останалите върху другите части на боядисания сектор.

дизайн с хартия

5. Когато покриете целия сектор с намачкани листове, започнете да отлепвате крайчето на първия поставен лист, за да проверите резултата. Ако все още не сте доволни, поставете отново листа и изчакайте. Не оставяйте обаче листовете върху стената твърде дълго, за да не изсъхне боята. Времето за изсъхване зависи от съотношението боя-гланц и от температурата в стаята.

дизайн с хартия

6. Ако малки парчета хартия се залепят за покритието, можете да ги оставите там, за да придадат още повече интерес към дизайна. За да не паднат те дори можете да минете отгоре им с прозрачно покритие. Накрая нанесете върху цялата повърхност акрилен лак, за да запечатате целия дизайн – така повърхността не само ще бъде по-трайна, но и ще можете да я почиствате по-лесно.

дизайн с хартия


Източник: www.hometips.com7 май 2015 16:57 | боядисване
От: Божидар
Много добра идея.Красота.Браво.Браво.Браво.
21 октомври 2009 06:03 | супер
От: сево
нямам думи дори ще го направя,какви идеи само
8 юни 2009 13:58 | Декорация
От: Димова
Много оригинално
1 ]
3 резултата в 1 страница


ключови думи
интериор, декорация, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg