фирми продукти
представяме
работа
 
Как да си направите декоративна купа от плетена дантела

Понякога най-ефектните аксесоари се получават от обикновени неща – пример за това е тази декоративна купа, направена от втвърдена плетена покривка с кръгла форма. Проектът по създаването й напомня направата на папие маше и дава голяма творческа свобода – както откъм формата на използваната покривка, така и що се отнася до украсата на готовата купа.

дантелена купа

Декоративната купа може да бъде използвана празна като аксесоар за декорация или пък можете да я напълните с цветни листенца и ароматни треви, за да я превърнете в източник на аромат, цвят и красота. Можете също да поставите в нея някакви други декоративни елементи, така че да подсилите внушението – поставена върху масичката за кафе, тя ще се превърне в чудесен фокусен елемент на помещението.

Необходими инструменти и материали:

• готова покривка, плетена на една кука – можете да си я изплетете сами или да купите готова
• по желание - интересни изрезки от хартия, списание или вестник, копчета или всякакъв вид украса, която желаете да поставите върху купата
• конец за бродерия
• голяма купа за матрица при оформянето
• четка за боядисване
• втвърдител за тъкани (например течна кола за колосване)

дантелена купа

Инструкции:

1. Украсете покривката преди да сте я оформили – залепете върху повърхността й интересна украса от хартия, зашийте разноцветни копчета, бродерия или парчета плат с интересна форма – украсата зависи от Вашия вкус и желание. Можете да поставите украса само от едната страна или по двете повърхности на бъдещата купа.

2. Обърнете с дъното нагоре купата, която ще използвате за матрична форма и я покрийте с найлоново фолио, за да я предпазите. Поставете отгоре й покривчицата.

3. Нанесете 1 пласт от втвърдителя за тъкани с помощта на четката за боядисване. Ако има нужда направете поправки върху формата на купата и я оставете да стегне за поне ден.

4. Когато втвърдителят е напълно изсъхнал, махнете готовата купа от формата и нанесете още един пласт от него – този път от вътрешната страна. Оставете отново да изсъхне добре – за поне 2- 3 дена.

дантелена купа


Източник: designspongeonline.comНяма коментари


ключови думи
декорация, купа, дантела

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg