фирми продукти
представяме
работа
 
Идеи за интериора: Декорация с помощта на усукано парче плат

декорация с усукано парцалчеЕдин изключително лесен, но ефектен начин да освежите интериора си. Техниката на нанасяне на боята с помощта на усукано парцалче, потопено в боя, оставя върху повърхността отчетлива несиметрична следа. Същият ефект може да се постигне и с помощта на специален валяк за боядисване, чиято повърхност е идентична като форма с парчето плат. А можете и да съчетаете двата варианта, като използвате валяка за основната повърхност и нанесете ръчно боята в ъглите, където той няма да достигне.

Необходими инструменти и материали:

* Базова боя (цвят яйчена черупка)
* Боя с избрания цвят + гланц
* Самозалепваща се бояджийска лента
* Памучни парцалчета
* Гумени ръкавици

Нанасяне на боята с помощта на парцалче

1. Нанесете 2 пласта от базовата боя. Когато вторият пласт изсъхне напълно, облепете с лентата местата, които не искате да боядисате (например вратите и прозорците). Облепете и съседните стени, защото при тази техника в ъглите се насъбира част от нанесената боя.

2. Подгответе боята, като я смесите с гланц, за да постигнете един по-прозрачен завършек. Поставете ръкавиците и потопете сухо парче памучен плат в сместа. Усучете парцалчето, така че да заприлича на късо парче от дебело въже.

3. Прокарайте усуканото парцалче върху повърхността на стената в различни посоки, така че да се получи несиметрична шарка. Когато оставяните от парцалчето дири станат твърде бледи, натопете го отново в боята и продължете с нанасянето.
Не напоявайте обаче плата твърде много, защото така то ще се плъзга твърде много върху повърхността и ще размаже цялостната шарка. Освен това не използвайте току-що потопено парцалче за ъглите, тъй като излишъкът от материала може да започне да се стича надолу – вместо това лекичко притиснете почти сухо парче плат към ъгъла между двете стени.

декорация с усукано парцалче

4. Оставете боята да изсъхне. Крайният резултат е десен с произволни шарки и линии, създадени от гланцираната боя.

декорация с усукано парцалче


Нанасяне на боята с помощта на специален валяк

За да създадете идентичен на гореописания ефект, използвайте валяк със сходна повърхност, напомняща именно усукан плат. Усуканата повърхност се състои от множество гънки, които придават на пласта боя върху стената „нашарен” и неравномерен вид. Прокарайте напоения в сместа от боя и гланц валяк в различни посоки, за да създадете разнообразие от шарки върху повърхността. Ефектът от така изпълнената техника е малко по-различен от този на десена, нанесен с парцалче – тук линиите са малко по-изчистени и симетрични.

декорация с усукано парцалче


Източник: www.hometips.comНяма коментари


ключови думи
декорация, интериор, боядисване

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg