фирми продукти
представяме
работа
 
5 идеи за вградено допълнително пространство за съхранение на вещите

1. Разделител на пространството в стаята

интериоринтериор

Ако имате нужда от разделител на пространството в някое от помещенията в дома си, например кухнята-трапезария, възползвайте се от потенциала на идеята за една мултифункционална преграда. Тя предлага не само функционалността на бариера, но и на място за съхранение на вещите. Преградата може да съдържа чекмеджета, шкафчета и лавици – места, където можете да поставите приборите, чашите и чиниите си.

Още по-добре би било преградата да не е цялостна, а да разполага с празно пространство в средата. Така ще разполагате с място, където да поставяте фруктиерата, ваза с цветя или кошничка с плодове, а едновременно с това светлината от прозорците ще може да преминава свободно от едното пространство в другото. Освен това така се създава връзка между двете помещения и се улеснява комуникацията между хората в тях.


2. Стената зад камината

интериор

Независимо дали камината се намира в дневната или в спалнята, можете да добавите допълнително място за съхранение чрез шкафчета, рафтове и чекмеджета. В този случай (на картинката) телевизорът е сложен във вграден шкаф над камината. Около нея пък са подредени дълбоки шкафове, различни по големина чекмеджета и подвижни лавици за книги.


3. Кухнята

интериор

Неизползваемото пространство от стената в кухнята може да се превърне в удобно килерче за провизии. Килерчето се състои от няколко, не много дълбоки вградени лавици. Рафтчетата са вградени в дървената външна стена на постройката и поради тази причина не могат да издържат голяма тежест, но са идеални за съхранение на  консерви, храни и подправки. Ако килерчето ще е разположено на места, покрай които ще се преминава често, както показаният на картинката проект, можете да покриете пространството с плъзгаща се врата, вместо със стандартна, за да не запречвате пътя.


4. Банята

интериор

Не пренебрегвайте потенциала на основните места за съхранение в банята. Така например, ако искате да освободите част от вещите в препълнения шкаф за кърпите, сложете декоративен рафт за хавлиените кърпи, вграден в единия край на стената до ваната. Допълнително пространство за съхранение на тоалетните принадлежности можете да създадете широк рафт, разположен по протежението на цялата стена до ваната. За да се слее така полученият рафт с останалата част от интериора, облицовайте го със същите плочки като обкръжаващата го среда.


5. Спалнята

интериор

Пространството под леглото обикновено остава неизползвано, а крие голям потенциал. В случая, показан на картинката, са използвани дълбоки чекмеджета, вградени в основата на мебела, където могат да се поставят част от дрехите и бельото. Едновременно с това по този начин се спестява нуждата от допълнителна мебел за тази цел (шкафчета за дрехи, скринове и прочее). Вместо нощни шкафчета можете да създадете цяла група от чекмеджета, рафтове и шкафове, вградени в пространството около леглото.

Източник: www.bhg.comНяма коментари


ключови думи
интериор, свободно място, мебели

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg