фирми продукти
представяме
работа
 
Как да осигурите по-голяма сигурност на дома си с малко средства

сигурностВ сезона на летните отпуски всички сме настроени на вълна почивка, забавления и отмора. Затова пък обикновено това е времето, в което крадците работят най-усилено, туй като оставяме за дълго домовете си без надзор. За да се чувствате по-спокойни през отпуската, а и през останалото време, е необходимо да подобрите максимално неговата безопасност. За съжаление невинаги можем да си позволим инсталацията на професионална система за сигурност. Затова пък ние Ви предлагаме няколко прости съвета, с които бързо и евтино да подобрите допълнително безопасността на своя дом. По-голямата част от тези похвати важат само за жилища, които се намират в отделна къща, но немалко от тях могат да се приложат и в малки кооперации или многофамилни къщи.

Необходими инструменти и материали:
• ножици за жив плет
• патрони за вратите тип „deadbolt”
• автоматични светлини (които се включват при улавяне на движение в определен радиус)
• кучешка купичка за хранене
• работни ботуши
• програмируеми светлини (които се включват на определен период от време)


Стъпка 1:
Инсталирайте на вратите си ключалки тип “deadbolt”. Те са една от най-добрите защити срещу престъпления в дома, тъй като правят вратите по-стабилни и по-трудни за преминаване.

сигурност

Стъпка 2
:
Подрежете живия плет в двора си. Храстите, живите плетове и близките дървета осигуряват идеално място за прикритие на крадците. Затова подрежете растителността така, че никой да не може да се скрие там незабелязано.

сигурност

Стъпка 3:
Инсталирайте автоматични светлини, които се включват при улавяне на движение в определен радиус. Те се монтират от външната страна на дома и ще изненадат потенциалния крадец, докато той се опитва да се промъкне незабелязано в дома Ви.

сигурност

Стъпка 4:
Заблудете крадците, че в дома Ви има куче (ако по някаква причина не искате или не можете да се вземете такова). Дръжте на видно място отвън кучешка каишка или кучешка купичка за храна, дори и да нямате куче. Повечето крадци биха избегнали дом, в който могат да се натъкнат да голямо и агресивно куче.

сигурност

Стъпка 5:
Инсценирайте присъствие на мъж в дома си - ако сте жена, която живее сама, този похват може да Ви е особено полезен. Създайте заблуда за крадците с помощта на чифт големи мъжки обувки пред вратата, работни ръкавици или други мъжки атрибути.

сигурност

Стъпка 6:
Инсталирайте програмируеми светлини вътре в дома си. Те ще се включват на определени периоди от време, за да изглежда така, сякаш в дома Ви има човек. Този похват е особено подходящ, ако отсъствате от дома си за по-голям период от време.

сигурност

Стъпка 7:
Не забравяйте да заключите вратите и да залостите прозорците преди да излезете от дома си – дори най-добрите ключалки няма да са ефективни, ако забравите да ги заключите. Добър трик е да се поставите на мястото на крадците - заключете вратата отвън и се опитайте да влезете в дома си без ключове - ако Вие успеете, значи е много вероятно да успее и крадецът, затова обърнете внимание именно на тези слаби места в жилището си.

сигурност

Източник: www.ehow.comНяма коментари


ключови думи
сигурност, дом, отпуска

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg