фирми продукти
представяме
работа
 
Идеи за дизайна: Стена в рустикален стил

рустикална стенаТази техника създава текстурен ефект, изграден на базата на наслагване на фугираща смес, за да се създаде покритие, наподобяващо мазилка. Добре е за този проект да изберете фугираща смес с по-дълго време на фиксиране. Имайте предвид, че готовите смеси обикновено са твърде трошливи и могат да се начупят при изсъхване.

При нанасяне използвайте шпатула или мистрия, за да нанесете обилен слой от сместа върху стената. Не се старайте да я нанасяте прилежно – колкото по-груба е повърхността, толкова по-голям е ефектът на крайния резултат (не забравяйте, че резултатът трябва да е триизмерен). След като сместа изсъхне, нанесете покритието с помощта на четка и използвайте шпатулата, за да го разнесете и да покриете неравностите.

По време на работата използвайте парчета марля/ тензух, за да смесвате цветовете и да омекотите линиите. Крайният ефект е особено подходящ за стени с повече недостатъци, на които тази техника придава старинен вид.
Необходими инструменти и материали
:
• гланц
• латексова боя с матов завършек – за основа (в случая цвят „баварски крем)
• латексова боя с матов завършек – за гланцовите слоеве (в случая цветове „лешник” и „дървесина”)
• грунд
• зидарска фугираща смес (фугопълнител)
• самозалепваща се лента с ширина 5 см.
• пластмасови контейнерчета с мерителни линии
• 2 бр. четки за боя – 10 см.
• валяк за боядисване – 23 см
• поднос за боя
• шпатула/ мистрия с ширина 15 см.
• парцалче
• марля/ тензух

Инструкции:

Стъпка 1: Нанесете сместа върху стената

Нанесете обилно фугираща смес в шпатулата. Работете на секции с размер около 1м х 1 м, като нанасяте сместа с широко движения, наслагвайки слоевете. Крайната повърхност трябва да бъде груба и неравна. След като довършите сектора, продължете със следващия, докато завършите стената изцяло. Оставете повърхността да изсъхне напълно (за поне 12 часа).
С помощта на валяка за боя (23 см.) нанесете грунд върху цялата повърхност на стената. С помощта на четката за боя (10 см.) обработете местата, непокрити от валяка. Оставете грунда да изсъхне за поне 4 часа.

рустикална стена

рустикална стена

Стъпка 2: Нанесете базовото покритие

Нанесете слой от базисната боя („баварски крем”) – ако е необходимо направете 2 слоя. С четката обработете допълнително местата, непокрити от валяка. Оставете повърхността да съхне поне 4 часа.

рустикална стена

рустикална стена

Стъпка 3: Нанесете гланца

Смесете в пластмасов контейнер 4 части гланц (лак) с 1 част латекс (цвят „лешник”). Работете върху сектори (започвайки от най-горната част на стената) с размери 1м х 1м, като нанасяте сместа с кръстосани движения с помощта на четка. След това смесете в друг контейнер 4 части гланц и 1 част латекс (цвят „дървесина”) и нанесете сместа с четка върху повърхността, извършвайки произволни движения.

рустикална стена

рустикална стена

Стъпка 4: Обработете с парцалче

Омекотете и смесете линиите на двата цвята като леко обработите повърхността с чисто парче марля/ тензух. Работете сектор по сектор, обработвайки всеки от тях поотделно, повтаряйки действията от стъпки 3 и 4 едно след друго. Когато завършите цялата стена, отлепете самозалепващата се лента (около первазите, прозорците, вратите, контактите и прочее) и оставете повърхността да изсъхне напълно за поне 12 часа.

рустикална стена

рустикална стена

Изтоник: diy.homedepot.caНяма коментари


ключови думи
интериор, дизайн, рустикален стил

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg