фирми продукти
представяме
работа
 
Как да изградите хармонична фън шуй градина

фън шуй градина

фън шуй градинаЗабелязали ли сте, че някои градини Ви карат да се чувствате по-добре от други, сякаш в тях има някакво скрито вълшебство? Ако попитате експертите, те вероятно ще Ви кажат, че това е добре изграден фън шуй. За тази философия красивата градина е като прекрасно подредена стая. Тя съдържа елементи, които включват текстурни цветове, височинни акценти, красиви за окото елементи, приятни аромати и звукови елементи, галещи ухото.

Всички тези сетивни фактори извикват в съзнанието спомен или асоциации за нещо хубаво и приятно. Според фън шуй можете да „засадите” доброто настроение дори само с поставянето на правилното растение или скулптура на правилното място.Специалистите, които изучават това изкуство са уверени, че то наистина работи. Те вярват, че ако заобикалящата среда Ви „подкрепя”, а Вие харесвате елементите, които Ви заобикалят, ще се чувствате добре и ще бъдете по-производителни. Ключът и тук е енергията чи, която трябва да бъде поддържана в постоянно движение из градината. Ето какви са и начините за това според специалистите:

фън шуй градина•  Направете в градината си криволичеща пътечка – тя може да бъде направена от камък или от чакъл – тя ще помогне на енергията чи да се движи из градината; правите линии не са препоръчителни, тъй като те способстват за твърде бързото изтичане на чи.

•  Поставете някаква форма на водно съоръжение – това може да е декоративен фонтан или дори обикновена баня за птичките, система за напояване или малко езеро – водата представлява движение, също както това на енергията в градината.

•  Поставете нещо в задната част на градината, за да направите така наречената във фън шуй „планина” – това може да бъде ограда, редица от високи растения или дори малък изкуствен хълм; „планината” символизира опората на дома и градината.Специалистите в областта на фън шуй вярват, че е хармоничният дизайн отразява природата. Това може да бъде постигнато чрез засаждане на цветята на туфи или като ги разпръснете из цялата градина – от една страна това разпределение е по-естествено в природата, а от друга – правите линии на лехите прекарват чи през градината твърде бързо.
Друг важен фактор за изграждането на хармонична фън шуй градина са цветовете. изберете нюанси, които Ви карат да се чувствате добре и не забравяйте, че всеки цвят носи своето послание. Например славата и репутацията са представени чрез червеното и затова градината трябва да концентрира растения и предмети в червено в областта, която отговаря за тези два аспекта. Жълтото пък е цветът на здравето и лечението, лилавото – на парите и богатството, а розовото се асоциира с връзките и брака. Затова, ако искате например да активизирате аспекта „връзка”, засадете божури – те символизират дълготрайността на една връзка.

фън шуй градинаОсвен избора на определени цветове и растения, има и друг начин да привлечете добрата енергия към своята градина – чрез скулптура. Като добавите предмет, който е специален за Вас или който идва от специално за Вас място, или подарък , който сте получили лично – така когато минавате покрай предмета, той ще Ви създава асоциации за конкретно място, човек или събитие.

Във фън шуй има някои специални фигури, които са с по-дълбоко значение. Така например топката с огледална повърхност отклонява негативната енергия. Чимовете пък движат енергията при всеки застой, когато имате нужда от „раздвижване”.
Най-приятната част на фън шуй градината обаче е да създадете място, където да седнете и да се наслаждавате на цветята, ароматите и звуците наоколо.


Източник: hgtv.comНяма коментари


ключови думи
фън шуй, градина

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg