фирми продукти
представяме
работа
 
Направи си сам оборудване на домашния офис: Организационна дъска с джобчета

Ако се налага да работите дълго време у дома или просто обичате да разполагате със специално място, където да организирате нещата си, то този проект е специално за Вас. Той е подходящ не само за възрастни, но и за ученици – за да оборудвате с няколко полезни неща техния учебен кът. Вече Ви показахме как да си направите сами възглавница за сядане и лумбална възглавничка за гърба. Сега ще Ви покажем как да си направите организационна дъска с джобчета, в която да поставяте бележки, документи и изобщо всичко, което Ви е необходимо за Вашия домашен офис.

домашен офис

Необходими материали:

• шперплат с дебелина 1 см. и размери 46×61 см.
• дунапрен (или тапицерска пяна) с дебелина 1.3 см. и размери 46×61 см.
• вата за подплата – 0.7 метра
• тъкан – 0.7 метра
• тапицерско спрей-лепило
• водоразтворим маркер за тъкани
• 8 броя облечени копчета с диаметър 1.6 см.
• игла и конец
• тапицерски телбод
• 2 броя големи куки за закачане на картини

Завършената дъска е с размери 46×61 см.

Инструкции:

Забележка: Всички стойности включват около 1.3- сантиметров толеранс за шева, освен ако не е изрично посочено нещо друго.

1. Отрежете от избраната тъкан правоъгълник с размери 56×132 см. Започвайки от по-късата страна, прегънете парчето на 4 нива, наподобяващи джобчета и притиснете по ръбовете (Виж схемата по-долу). Накрая направете шев в дъното на всеки така образуван джоб.

2. Всяка редица от джобове върху дъската е създадена чрез прегъване, като е използвано само 2 парче тъкан. Започвайки от най-горния ръб, измерете 20.5 см. в посока надолу и направете подгъв с дълбочина 7.5 см. Повторете същото и надолу, измервайки по 23 см. до всеки следващ подгъв. След последния такъв би трябвало да Ви остане около 12.5 см. свободен край.

домашен офис

3. Оставете толеранс за шева от около 5 см. и зашийте контурите на всички ръбове на тъканта. Измерете 15 см. от всеки страничен шев и отбележете с маркера линиите, така че да създадете мрежа от 12 квадратчета. След това направете шев по линиите, за да направите 12-те джобчета.

4. Зашийте осемте облечени копчета върху всяка точка на пресичане, както е показано на снимката най-горе.

5. Използвайте тапицерското лепило-спрей, за да залепите дунапрена към шперплатовата повърхност. Изрежете от ватата правоъгълник с размери 56×132 см. и увийте с него облицования с дунапрен шперплат. След това използвайте тапицерския телбод, за да захванете парчето вата към гърбовата част на шперплата.

6. Увийте ушития панел с джобове около така получената дъска, позиционирайки външните шевове по дължината на ръбовете на дъската. Накрая захванете тъканта с телбода върху гърба на дъската и закачете готовото приспособление върху стената върху 2 големи куки за закачане на картини.

Източник: www.diyideas.com15 юли 2008 11:15 | Admiration
От: peacekeeper
Super e!
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
домашен офис, дъска, организация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg