фирми продукти
представяме
работа
 
Дизайн в снимки: Интериор в японски стил

японска къщаСъздаването на дизайн, базиран върху специфичен архитектурен и интериорен стил, може да бъде истинско предизвикателство. В повечето случаи не е никак лесно да се съчетае вече съществуващият интериор с новите добавки, без те да са в конфликт едно с друго или да се „борят” за надмощие в цялостния дизайн. Ако пък става дума за азиатски дзен стил, това правило важи с още по-голяма сила – тук изчистеността и минимализмът са от изключителна важност.

В дадения пример къщата е обзаведена именно в японски стил, като са избрани изчистени линии, подходящи декорации и аксесоари, както и органични материи, които да се съчетават със стила. Ръчно изрисуваната фреска на стената, елегантните кресла в пастелно синьо, изкусителната коприна, органичният килим от морска трева и меката женствена цветова палитра – всички те, съчетани помежду си, създават усещането за комфорт, хармония и баланс.

Някои от използваните елементи:

Римски щори
Малко плетено килимче от морска трева
Акцентни декоративни възглавнички за леглото
Декоративна флорална възглавничка за креслата
Кресла от кадифе
Подови лампи с приглушена светлина
Масичка за кафе със стъклен плот
Малки табуретки, изпълняващи ролята и на странична масичка
Копринена кувертюра за легло

японска къща

Симетрията е един от най-важните фактори в дизайна, вдъхновен от азиатската култура. В този случай четирите кресла в класически изчистен стил създават необходимия визуален баланс – едновременно с това те обособяват място за разговори и почивка, решено в приятно пастелно синьо.

японска къща

Фокусната точка в дома е тази ръчно изработена фреска в японски стил, направена върху стената над леглото (вижте тук как можете да направите подобен десен с помощта на шаблони). За да се създаде фонът, напомнящ с цвета си залеза, са насложени един върху друг няколко нюанса на един и същ цвят (оранжево), така че те да преливат плавно – най-тъмният нюанс е поставен в горната част на стената, като по-надолу цветът избледнява. Полупрозрачният ефект е създаден посредством смесването на боята с малко гланц в съотношение 5:1. Тук фреската първо е скицирана, а след това е ръчно изрисувана с четчица.

японска къща

Луксозната копринена тъкан е използвана за акцентните възглавнички върху леглото – тя се превръща в основата за изграждането на цветовата палитра на цялото помещение. За направата на щорите е използвана плетена материя, която придава текстура, топлина и лекота на пространството.

японска къща

Органичният килим върху пода на всекидневната е изплетен от морска трева – той се съчетава идеално с цялостния стил на дома. Скулптуралният външен вид на дървената основа на масичката за кафе дава допълнителен „природен” акцент.

японска къща

Къщата, в която е приложен този вдъхновен от Азия дизайн, е изградена върху дървена рамка от греди. Това прави помещенията да изглеждат по-въздушни и просторни. Големите прозорци, които позволяват навлизането на обилно количество светлина, както и естествените материали, използвани в интериора, се съгласуват идеално с концепцията, тъй като японската култура залага в много голяма степен на връзката между човек и природа.

Източник: www.hgtv.com2 декември 2008 22:10 | Дизайн в снимки: Интериор в японски стил
От: mbmisho
ФАНТАСТИЧНО ...... СУПЕР Е !
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
интериор, японски стил, дзен

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg