фирми продукти
представяме
работа
 
Бързи проекти за интериора: Стена от речникови страници

Ако обичате предизвикателствата и нестандартните решения за интериора, можете да изпробвате идеята за облепване на стената със страници от речници или пък енциклопедии. Това може да е Вашият начин да обособите помещението, което използвате за учене и работа, или пък само част от него.

речникова стена

Необходими инструменти и материали:

•  подложка (облицовка) + лепило за тапети
•  страници от речник/ енциклопедия, т.н.
•  лак - лепило за декопаж /medium/
•  поднос за боя
•  четка за боя
•  инструмент за заглаждане (гладилка) за тапети (с пластмасов накрайник)

Инструкции:

1. Започнете проекта като поставите върху стената облицовката. Тя се използва обикновено като подложка върху неравни повърхности, преди боята или тапета, за да изглади неравностите и да подсили свръзката. Обикновено поставянето на подложката се прави хоризонтално. След поставянето оставете облицовката да изсъхне добре (за поне 12 часа).

2. Нарежете страниците от избрания речник/ енциклопедия. Излейте лакът – лепило за декопаж в малък съд. Работете страница по страница - поставете я върху подноса и нанесете лепилото върху гърба й с тясна четка за боя.
Забележка: Ако не искате да повреждате избраната книга, ксерокопирайте страниците й и поставете тях върху стената. Предварително обаче се уверете, че лепилото няма да разтвори мастилото.

3. Поставете страницата върху стената и я притиснете с гладилката, за да загладите неравностите. Работете върху стената по посока отгоре – надолу, като по желание можете да припокривате страниците.

4. Когато поставите всички страници на мястото им, нанесете тънък слой от лепилото – лак за декопаж върху цялата стена с помощта на четка или валяк. Така ще запечатате работата си и ще предпазите повърхността от повреда.

Източник: diyideas.comНяма коментари


ключови думи
дизайн, интериор, стена

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg