фирми продукти
представяме
работа
 
Идея за декорация: Изящни разноцветни блокчета за стената

декоративни блокчетаТези разноцветни блокчета ще освежат еднообразните стени и ще превърнат помещението в произведение на изкуството. Те могат да заемат ролята на акцент дори в помещение без всякакви други интересни елементи – привличащи погледа мебели, архитектурни детайли или декорации. Блоковете могат да са еднакви по форма и размери или да бъдат пъстро съчетание от форми и пропорции. Тайната на този дизайн е да се създаде визуално балансирана подредба.

Преди да реализирате дизайна тествайте различни съчетания на цветни хартиени блокчета, като ги подредите върху пода/ масата. За да улесните работата си, оставете едната група блокове в цвета, в който е оригиналната стена. За да балансирате съчетанието от цветове, изберете нюанси с близка стойност и интензитет (на една и съща позиция в различните цветни карти). Цветове, съчетани от една и съща цветна карта, създават един омекотен монохроматичен външен вид, а смесицата от съседни цветове има едно по-фино излъчване.Необходими инструменти и материали
:

• мерителна рулетка
• нивелир с линийка
• цветен молив (червен, оранжев или жълт)
• валяци за боя (с диаметър 10 см. и 23 см.)
• поднос за боя
• парче чист плат
• латексова боя с матов завършек – 1 цвят за база и в избраните цветове за блоковете
• самозалепваща се бояджийска лента


Инструкции
:

1. Направете вертикалните измервания

декоративни блокчета

декоративни блокчета

Показаните по-долу цветни блокчета са със страна 56 см. С помощта на мерителната рулетка разделете стената на квадрати 56 см. х 56 см. (или избраните размери) – първо измерете стената вертикално, започвайки от тавана и свършвайки до пода (или до избраното място в долната част на стената. Ако ще боядисвате повече от една стена, можете първо да измерите ширината им и спрямо нея да определите ширината на блокчетата – важното е да запазите тяхната височина еднаква при всички стени. С помощта на нивелира и цветния молив, разчертайте вертикалните линии.

2. Направете хоризонталните измервания

декоративни блокчета

декоративни блокчета

Маркирайте хоризонталните линии, използвайки рулетката, а след това ги начертайте леко с помощта на цветния молив и нивелира. Така ще разчертаете цялата стена на квадрати/ правоъгълници – основната мрежа, която ще Ви води при боядисването.

3. Използвайте самозалепващата се лента

декоративни блокчета

декоративни блокчета

С помощта на широката самозалепваща се лента оградете правоъгълниците един по един (по цветове), за да можете да ги оцветите акуратно. Минете добре по ръбовете на лентата, за да я залепите плътно върху стената – така ще предотвратите изтичането на боя извън рамката, попадайки под ръба. С помощта на по-малкия валяк за боя нанесете един пласт от избрания цвят (за основа) и оставете боята на изсъхне.

4. Нанесете различните цветове

декоративни блокчета

декоративни блокчета

Нанесете върху оградените със самозалепваща се лента правоъгълници (тези, които ще са в един нюанс) първия цвят боя – в този случай това е наситено розово. Внимателно отлепете лентата още докато боята е леко влажна. След като боята изсъхне можете да продължите със следващия цвят, обработвайки всички блокчета, които ще са решени в него.

Източник: diy.homedepot.ca1 септември 2008 22:09 | свежо
От: асенова
по добро е от едноцветна стена
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
декорация, блокове, стена

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg