фирми продукти
представяме
работа
 
Как да поставите каменна настилка в дома си

естествен камъкТози проект е насочен към интериорния дизайн и описва направата на вътрешна настилка от естествен камък.

Подготовка

1. Като за начало трябва да измерите пода и да прецените какво количество материал ще Ви е нужно. Добре е камъните да са по-малки и да бъдат плоски, за да стане поставянето им по-лесно.

2. Ако подът Ви е покрит с килим, мокет или балатум, настилката трябва да се премахне предварително. За да улесните тази процедура можете да нарежете предварително старата настилка на по-малки парчета преди да ги изнесете навън. Не забравяйте да носите предпазни очила, предпазни ръкавици и маска за лицето, за да се предпазите от евентуални наранявания.

3. Друго нещо, което трябва да имате предвид преди да започнете работата, са вратите,  електрическите контакти, праговете и останалите вградени приспособления. Така например може да се наложи да демонтирате временно вратите, както и техните каси. След като завършите проекта ще трябва да ги закачите отново, за да почистите по-високите части на настилката.

4. Накрая, последното нещо, което трябва да направите е да почистите мръсотията и праха по пода. Малките неравности по повърхността могат да се пренебрегнат, тъй като камъните и хоросанът ще ги покрият и неутрализират. Вече сте готови за същинската работа.

Същинска част

1. Първо смесете сухата хоросанова смес с вода, за да я използвате като лепило за каменните плочи. Тъй като хоросанът ще трябва да държи тежките камъни, без да се свива или напуква, той има нужда от опора. Ето защо е добре сместа да бъде по-гъста – ако е твърде рядка, прибавете повече суха смес.

2. За по-добро слепване можете да напръскате бетонената основа с много фина струя вода, за да я навлажните. Преди да намажете долната част на каменните плочи с хоросан е добре върху основата да се нанесе тънък пласт от хоросана.

3. Поставете каменните плочи върху „постелката” от хоросан и ги притиснете от всяка страна, за да легнат добре. Можете да използвате нивелир, за да проверявате периодично дали така получената настилка е равна. Накрая би било добре да използвате чук с гумена глава, за да подсигурите на всяка плоча стабилно положение в хоросана и да оправите неравностите. Ако плочите не пасват ги изхвърлете или ги оформете предварително с помощта на гумения чук или длето. Накрая използвайте хоросана, за да запълните и фугите между отделните камъни.

Инструкции стъпка по стъпка:

Смесете хоросана с вода, докато получите хомогенна смес.

естествен камък
 
Сместа трябва да бъде достатъчно гъста, за да стои на мистрията.

естествен камък
 
Падайки от мистрията, хоросанът трябва да образува голямо петно.

естествен камък
 
Разстелете хоросана върху пода.

естествен камък
 
Намажете със сместа гърба на каменните плочи.

естествен камък

Поставете всяка плоча върху „постелката” от хоросан.

естествен камък
 
Използвайте нивелир, за да сте сигурни, че настилката е достатъчно равна.

естествен камък

С помощта на чука зачукайте внимателно неравностите на плочите.

естествен камък

Поставете още хоросанова смес във фугите между отделните плочи.

естествен камък
 
Почистете добре излишъка от хоросан с влажна гъба.

естествен камък
 
Оставете достатъчно време на новата настилка да стегне и едва тогава внесете мебелировката.

естествен камък

естествен камък

Източник: extremehowto.com14 август 2009 22:04 | каменна настилка
От: Първанов
1-во Сместа която се използва не се казва \"хоросан\" Хоросан е гасена вар и пясък 2-ро уреда с който се нивелира се казва ТЕРЗИЯ, а не нивелир
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
настилка, под, естествен камък

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg